Sammanfattad kommentar: Vanilla Air [Taipei-Tokyo Narita]

Diskussion i 'Övriga flygbolag' startad av Flygapan, 8 Oktober 2015.

 1. Flygapan

  Flygapan Ny medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Flight JW 104 - TPE-NRT 8 oktober
  Jag är en utbytesstudent från Uppsala, Sverige på utbyte i Taipei, Taiwan. I helgen blir det en weekend i Tokyo. Pga av att en students budget är limiterad blev det en reda bokad med Vanila Air, tidigare AirAsia Japan, ett lågpris bolag som ägs utav ANA. Med en prislapp hälften av vad en liknande biljett hos ett *A bolag och ned red-eye tider samt en bokningsida där man behövde betala extra för sittplatser, incheckat baggage samt en transaktionsavgift hade jag ganska låga förhoppningar på resan. Min förväntningar var att man i bästa fall kunde jämföra resan med Cry'n'air (Ryanair).

  Tror nu i efterhand att bolaget är det som står för den fantastiska crashen in i en motorväg i Taiwan tidigare under 2010-talet. Min spekulation där av namnbytet.

  Incheckning:
  Väl på flygplatsen (Taipei, Taoyuan International Airport) var det en ganska lång incheckningskö med som mest tre diskar öppna samtidigt. Det rullade på relativt snabbt men ej i klass med något allians bolag.Jag fick nog vänta upp emot 25 minuter.

  Boarding samt take off.
  Vanila Air är ju ett japanskt bolag. Jag förväntade mig att punktlighet skulle vara en fördel med bolaget, men icke. Boarding var cirka 15 minuter sen. Dock gick boarding smidigt och snabbt då boarding skede i två omgångar och bakre sittplatserna fick boarda först. Tur för mig som satt på rad 18.

  På grund av försenad Boarding var take off även försenat. Ca 25 minuter försenat. Inte mycket att säga men take off gick smärtfritt.

  Ombord på planet
  Turens resa består av en nyare (?) A320. Kabinenpar i bra skick, dock tråkigt inredd. Genomgående svart/grå inredning. Avsaknad av någon design eller marknadsföring för bolaget. Bolagets logga är gulblå så inte ens med inredning har de lyckats. Stolarna verkar vara i imitations läder och golvet är betäckning med en vanlig lila matta.

  Toaletterna:
  Toaletterna var rymligare än jag trodde likt på ett normalt allians bolag. Dessvärre är de väldigt spartanskt inredda och tråkiga. (Se bilder)

  Stolen:
  Hamnade bakom vingarna i mitten på raden. Här började min oro om en obekväm resa väckas. En oro om att behöva trängas i tre och en halv timme, räcker med att jag redan har trångt med utrymmet på ett vanligt plan. Läste även på Vanilas hemsida att det fanns stolar som ej går att luta. Men till min stora förvåning var benutrymme acceptabelt, skulle kunna jämföras med en Norwegian resa. Lite trångt om benutrymme men det överlever man. (se bilder). Stolen gick att luta och var lagom bred. En nackdel med stolarna är att dem är fruktansvärt tunna känner varje rörelse person bakom mig gör, genom stolsryggen.

  Underhållning:
  Det saknas underhållningssystem, wifi samt eluttag så den lilla underhållningen som finns är duty-free tidningen, matmenyn, safety ombord foldern och Vanila Air tidningen. Alla är dock mesta dels på japanska (se bilder). Tur att man tog med sig datorn och Bose lurar.

  Service:
  Det finns matservice på planet den är hyfsat god samt billig. Det essentiella finns. Dåligt matutbud. Självklart så är inget inkluderat. Nackdelen är att de serverar nudlar vilket ledde till en frän doft av nudlar i hela Kabinen.

  Landning:
  Landningen var smärtfri, lite turbulent på vägen in mot flygplatsen. Lång taxning. Bagagehantering har jag ingen uppfattning om eftersom jag enbart reste med handbagage men stannade till vid bagagebandet och det verkade som att det mest hade klarat sig
   

  Bifogade filer:

  martin.agren, Olle K, agehall och 11 andra gillar detta.
 2. simon_says91

  simon_says91 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Lite roligt med en reserapport från ett för mig okänt bolag. Bra skrivet för att va första gången!
   
  chazzie gillar detta.
 3. chazzie

  chazzie Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Mittensäte :eek:

  Kul rapport, aldrig hört talas om Vanilla Air!
   
 4. Det är ett LCC flygbolag som grundades av ANA och Air Asia. De hette Air Asia Japan då.
  Samarbetet mellan ANA och Air Asia upphörde för ett par år sedan och de blev 100% ägda av ANA och bytte namn till Vanila Air.

  Dagens Air Asia Japan och Vanila Air (före detta Air Asia Japan) har inget med varandra att göra.
   
 5. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Välkommen till forumet @Flygapan, alltid kul att läsa lite rapporter.
  En liten påminnelse bara, det är emot forumreglerna att ha förkortningar i rubriken, jag har uppdaterat rubriken i tråden.
   
  Agö gillar detta.
 6. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Kanske t.o.m. Tokyo Narita så att det hittas lättare!
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×