Söka upgraderingar inom Star Alliance?

Diskussion i 'Star Alliance' startad av tommy76se, 16 Maj 2012.

 1. tommy76se

  tommy76se Ny medlem

  Hejsan

  Är det någon av er som vet bra något bra verktyg att för att söka upgraderingar ifrån Y till C inom StarAlliance? Eller är det awardtools man ska använda sig av och om det går boka bonus resa i C så innebär det man kan upgradera till C från Y eller är det andra parameter som styr om man kan upgradera? Går det överhuvudtaget att se om man kan upgradera beroende på vilka businessklass priser (typ D, J osv) som är tillgänliga?

  Mvh

  Tommy
   
 2. jumbooze

  jumbooze Medlem

  Ort:
  ex-CPH
  Land:
  Sverige Sverige
 3. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Beroende på vilket program du använder har man olika tillgång till uppgrades med miles/poäng/vouchers.
  Om du ger mer info kan vi säkert hjälpa dig. :)
   
 4. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Generellt kan man säga att om award finns så går det att uppgradera. Men det finns även många tillfällen då det går att uppgradera när awards inte finns eftersom award är väldigt få per flight, men upgrades styrs av rev. mgmt och revideras kontinuerligt fram till avgång.
   
 5. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är olika bokningsklasser för upgrade awards på olika bolag, men som jumbooze skriver är ExpertFlyer ett riktigt bra verktyg för att hitta dessa utan att behöva veta exakt vilka bokningsklasser som gäller för olika bolag. Även KVS Tool är ett bra verktyg.
   
 6. tommy76se

  tommy76se Ny medlem

  Tack för snabba svar.

  Det gäller uppgradering av resa som utförs av Singapore Airlines men med min eurobonus poäng. Vet att singapore airlines brukar vara väldigt restriktiva med upgraderingar och awards överhuvudtaget. Tyvärr verkade expertflyer upgrade verktyget sakna info för singapore airlines. Hur är det med KVS Tools kan man där söka på singapore airlines eller inte? Då jag inte kör på windows som platform så vill jag helst vet det innan jag börjar meka med skaffa annan programvara för få in det?

  När det gäller vilka klasser som kan upgraderar till vilka klasser har jag redan hittat denna infon men problemmet är att det känns svårt veta om det finns "lediga platser" just på en avgång för kunna utnyttja en upgradering.

  Allmän fråga hur är de generellt med awards och upgradering är det alltid typ 1-2 platser per flight varje avgång varje dag eller är det så att det kanske bara är på torsdagar flight XX123 har awards osv eller styrs det av hur mycket förbookningar de har Z dagar innan avgång osv?
   
 7. jumbooze

  jumbooze Medlem

  Ort:
  ex-CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Om du har biljett i rätt klass kan du ju testa på Eurobonus hemsida, mata in dina uppgifter på Uppgradera formuläret eller ring kundtjänst och kolla om det finns möjlighet.
   
 8. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  KVS visar data för alla *A-bolag. Jag vet inte om det är 100% giltigt för EuroBonus dock, det är bara EuroBonus som kan svara på.

  En sak som är värd att tänka på, är att ANA-sökmetoden för *A upgrades kräver att man kör windows. Det är någon bugg i Wine som gör att det inte funkar annars.

  Om du kör OSX, så är PlayOnMac ett enkelt sätt att kunna köra windows-program utan besvär. Funkar riktigt bra.

  Det finns nog inga bra tumregler om hur många platser som släpps. Ibland släpps alla lediga säten till award upgrades och ibland inga, trots att kabinen är nästan tom. Det är helt omöjligt att veta, tyvärr.
   
 9. tommy76se

  tommy76se Ny medlem

  Ska pröva med playonmac... När det gäller platserna finns det överhuvudtaget några regler på hur mycket award upgrades och award platser bolagen ska släppa eller är det mer upp till dem själva?

  Samtidigt förstår man ju bolagne vill känna pengar och som marknaden är just nu vill de ju helst man betalar fullpris för alla platser.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×