Ryanair betalar för att slippa prejudicerande dom i HD

Diskussion i 'Övriga flygbolag' startad av seat56f, 24 Augusti 2012.

 1. seat56f

  seat56f Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  di.se - Ryanair betalar ersättning i tvist

  Undrar hur höga ersättningsbelopp de hade behövt yrka för att de skulle ta domen? Utgifter plus sisådär en miljon för sveda och värk, självklart med målet att bara få utgifter ersatta men få dem fastslagna i en dom istället för via förlikning - vilket väl det i praktiken blir nu, jag kan inte juridiken...
   
  Last edited: 24 Augusti 2012
 2. Paby

  Paby Medlem

  Jo, tyvärr tyvärr så blir det ingen prejudicerande dom nu då det krävs "synnerliga skäl" för att HD ska ta upp ett mål där parterna redan förlikats. Konsumenträtt brukar tyvärr inte vara associerat med synnerliga skäl.

  Det här förstärker bara bilden av att Ryan är ett riktigt obehagligt företag. Dom har ägnat år åt att strida mot det här paret och KO, överklagat ända upp till Hovrätten, och sen när det börjar lukta prejudicerande dom som inte skulle vara till deras fördel så förlikas dom för att slippa prövning.

  Tack o lov är det inte ett företag man är beroende av på något sätt så man kan välja att aldrig någonsin ha med dom att göra.
   
  2 personer gillar detta.
 3. TheNavigator

  TheNavigator Medlem

  Så länge Ryanair följer lagen så är det väl bra, inte direkt deras fel att våra lagar ser ut som de gör?
   
 4. Nystrom

  Nystrom Medlem

  Det är bra att man följer lagen men samtidigt känns det som att den insikten borde ha kommit tidigare i processen. Det hade säkert varit bättre för varumärket... :D
   
 5. Paby

  Paby Medlem

  Well, jag hade inga synpunkter på att dom följer lagen. Min synpunkt var att jag personligen tycker Ryanair är ett obehagligt företag baserat på det sätt dom praktiserar lagar och förordningar som en del av sin affärsmodell, det är något annat.
   
 6. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  Ganska många flygbolag bryter mot diverse lagar och avtal av den enkla anledningen att de oftast kommer undan med det utan att deras resenärer förstått det.

  Exempelvis försöker så gott som alla s.k. "seriösa" flygbolag konsekvent lura sina passagerare på deras rättigheter till ersättning i enlighet med EG-261/2004. Flygbranschen är trots allt ganska fräck i sina försök att överleva i den stenhårda konkurrensen.

  MEN, den stora skillnaden är väl ändå hur de agerar när de väl får mothugg?! Exempelvis SAS ger sig ganska snabbt, om än med skitsnacksvar som "vi gör ett undantag... bla bla bla....". Ryanair däremot är uppenbarligen beredda att strida i all evighet med förhoppningen att deras resenärer ger upp. Inte före dess att de riskerar ett prejudicerande fall ger de upp. Vad jag vet ger exempelvis SAS ALLTID upp i de få fall resenären orkar dra ärenden till ARN och ARN är av en annan åsikt än SAS själva?!

  Av det skälet väljer jag att undvika Ryanair och liknande flygbolag i absolut största möjliga mån.
   
  1 person likes this.
 7. Nystrom

  Nystrom Medlem

  Jag delar din åsikt till 100%. Ryanair må vara billiga men du får också vad du betalar för. Norwegians ledning har just Ryanair som förebild, vilket bland annat har uppmärksammats här på forumet. Personligen undviker jag LCC-bolagen då tesen "snålheten bedrar visheten" i ett flertal fall har visat sig gälla. Att man dessutom "skruvar" på arbetsvillkor mm gör mig mer övertygad om att inte utnyttja dem
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×