Senaste nytt

Ryanair: Överraskande bra

VonMögen

Medlem
Flight: FR8451 Stockholm Skavsta Airport – Gdańsk Lech Wałęsa Airport
Bolag: Ryanair
Flygplanstyp: B737-8
Sträcka: NYO-GDN
Flygtid: 1:05h
Kabin: Ekonomi


Början på vårt äventyr startade lite tidigare på dagen men då många är otroligt nyfikna på att flyga med Ryanair så börjar berättelsen om denna fantastiska upplevelse efter att chauffören släppt av oss på behagligt avstånd från Stockholm Skavsta Airport. Paradiset på jorden för många kanske inte alltid stavas just Stockholm Skavsta Airport. Men det är smältdegel där människor från alla olika socialklasser möts med samma ivriga längtan i blicken att få komma iväg med ett plan som oftast landar på en flygplats långt bort från den egentliga destinationen.

ingång.jpg

Porten till himmelriket?

avgångshall.jpg

Spartanskt lyxigt. NYOs incheckning.

Den karaktäristiska lukten på Skavsta skiljer sig inte mer än på många andra flygplatser förutom en liten gnutta av snålhet som kittlar lite när man går runt i avgångshallen. Men efter att SAS nyligen förnedrat mig genom att vägra att flyga till EM-matchen Irland – Sverige så kändes det mer än upplyftande att här verkligen få lyfta på hatten för Ryans punktlighet och funktionalitet vilket delades ut i perfekt harmoni med den enga sinnesstämningen. Att det dessutom fanns en skolmatsalsliknande bar/café där de obligatoriska pre-security-ölen intogs halvt sjungande om att vi minsann kommer att få lyfta till skillnad mot Ryans lillebror SAS var enbart en bonus.

ölhall.jpg

Pre-security-ölhall.

Väl igenom en noggrann säkerhetskontroll med efterföljande slalom runt den rätt minimala taxfreen togs sikte på en skylt om en lounge och för enbart 350sek skulle dörren till ett mörkt rum med möjlig tillgång till öl och svettiga chips öppnas. Detta byttes ut mot några större bägare öl i avgångshallens största attraktion, baren.

VIP lounge.jpg

VIP lounge. Cash is king.


Inget bra minne av att något utrop gjordes om boarding men detta kan ha försvunnit mellan ölen. Omöjligt att missa att den fållade delen av avgångshallen som leder mot gaten började fyllas på så det var bara att följa strömmen av människor. Ett utrop om att enbart de 90 första passagerarna skulle få plats med sitt handbagage satte extra fart på flocken. Boskapsträngseln kunde undvikas med lätthet när ett Ryan Lifetime membership kort uppvisades och en dans vidare mot ett behagligt utrymme på lagom pekavstånd till den stora massan människor kändes underbart och kan närmast beskrivas som en klassisk first class-eufori trots att varken Porsche eller golfbil erbjöds till flyget.

IMG_20160615_105558.jpg

Ryans lifetime member någon?

en bild mer än tusen ord.jpg

Dagens huvudperson.

exklusivitet.jpg

Exklusivitet i fyra ord.

Kabinen.jpg

Kabinen med det gula leendet.

Att få trycka ner de rätt korta ben i ett trångt fastskruvat och ojusterbart säte är aldrig en avspänd manöver. Men att åka Ryanair och slippa poänggnetande, prioköer och samtidigt bli fantastiskt bemött av trevliga flygvärdinnor är något alla måste testa. Servicen var polskt strukturerad och ölen räckte precis till det glada sällskapet på rad tre innan det blev lapp på luckan. Det var därmed en perfekt utförd service. Någon snyftade om att maten hade tagit slut på en tidigare sträcka men det var inget som berörde oss. Serveringen gick lagom snabbt och gissningsvis fick säkert halva planet chansen att köpa något innan det var dags för nedstigning därmed avslutad servering. Med ett leende på läpparna och en liten gnutta besvikelse var denna flygning över var steg vi ut i den varma Gdansk kvällen.

ur planet.jpg

Dobry wieczór Polska!

Alla som inte hoppar är en SAS-pilot,

/Denzel
 
A

Aurora

Guest
"Ett utrop om att enbart de 90 första passagerarna skulle få plats med sitt handbagage satte extra fart på flocken."

Å herregud! Er dette standard Ryanair? I can just imagine når man reiser litt lengre, f.eks til en sydendestinasjon.... *instant anxiety* o_Oo_Oo_O
 
Toppen