Risker med att kombinera awardnätter och betalda nätter i samma bokning

Diskussion i 'Hilton Worldwide & Honors' startad av Malu, 4 Juli 2015.

 1. Malu

  Malu Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  På min senaste familjeresa så valde jag att boka ett rum med poäng och ett betalt rum på ett Hilton. (Familjen ryms inte i ett rum längre...) När jag sedan tittar på kontot så räknar HH det som att hela bokningen är en Award-stay och jag får alltså inte några poäng för det betalda rummet!

  Jag letade runt lite på nätet och hittade en tråd på annat forum om att detta är ett problem när man bokar del av vistelse med poäng och del med pengar, men jag hade räknat med att två separata rum skulle bli korrekt! Igår så mailade jag till HH och klagade - och faktiskt så fick jag mina poäng (drygt 40000 med kampanjer), men svaret indikerade att en bokning som delvis är Award-stay normalt inte ger poäng för del betalda delen. Så frågan är om man ska göra två helt separat bokningar om motsvarande läge uppstår igen. Någon som råkat ut för motsvarande?

  Hur som helst så ska kundtjänsten ha beröm för snabbt svar och flexibel hantering.
   
  Gus gillar detta.
 2. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  I villkoren så är det klart att om man blandar award och betalt för samma rum så blir det inte poäng. Jag tycker inte att det är självklart vad som gäller om man bokar ett awardrum och ett betalt rum. Rådet borde vara att göra två separata bokningar, om det går.

  2.3 A "stay" is defined as the total number of consecutive nights spent at the same hotel, whether or not a guest checks out and checks back in again. Specifically excluded from the definition of "stay" are the following types of ineligible stays: wholesale/tour operator packages; contracted crew rates; travel agency discount rates, packages exclusively for casino player card holders; Team Member Travel rates, Hilton Family Travel Rates; stays secured utilizing Hilton Grand Vacations Club and Hilton Club timeshare programs, Hilton Grand Vacations marketing packages with a sales presentation requirement; complimentary or barter rooms; Reward Stays (as defined herein); NET Group rates; Series Group or IT Group rates; contracted Entertainment or Encore rates; third party websites bookings (irrespective of rate paid); and "opaque" channel bookings where the brand may or may not be known at the time of purchase. HHonors Points (or stay credit) may not be earned (including as a My Way benefit) for or during ineligible stays, including without limitation, folio charges incurred during ineligible stays. If at least one night of the Member's stay is consumed with the use of HHonors Rewards Points, the entire stay is considered a "Reward Stay" and no HHonors Points may be earned, except that if Member is using Room Upgrade Rewards, any money spent on the original reservation will earn points and/or miles consistent with these Terms. Participating hotel will determine whether incidental charges incurred during either of those stays are eligible for points, except that Points will not be earned for incidental charges at Hampton Inn®, Hampton Inn & Suites®, Homewood Suites by Hilton®, and Home2 Suites by Hilton®.
   
  agehall gillar detta.
 3. Malu

  Malu Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja - det var just detta som de hänvisade till, men här är det som sagt två olika rum och det fallet täcks inte helt tydligt av regeln. Jag är i alla fall nöjd - till slut! :)
   
 4. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tror det är så att om du ska ha credit för två rum, så räknas de ihop under samma stay - du får ju bara en stay även om du bokar 10 rum liksom. Så jag tror egentligen HHonors hade rätt från början.
   
 5. Delayed

  Delayed Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag orkar inte försöka tyda det finstilta men om man betalar ett rum med cash och får poäng för det borde rent logiskt inte dessa poäng brinna inne bara för att man dessutom bokar en Award-stay. Men det är min logik det. Kanske inte Hiltons...
   
 6. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Problemet är att du bara kan ha en stay per natt...
   
 7. Tostarp

  Tostarp Medlem

  Ort:
  Skåne
  Land:
  Sverige Sverige
  Om du inte vet så ger Hilton 50% på rum nummer två om du är familj. Dvs det brukar sällan vara lönt att använda poäng i detta läget. Men om du tar en 100% award så ger även det ½ poängen för rum nummer två.

  Jag vet att det gäller inom Europa, men jag har även fått det att funka i både US och Asien. Dock är det några år sedan så det kan vara ändrat? Eller så lyckades detta bara pga att man bara kan göra detta via telefon och dom som bokade kanske inte har full koll på reglerna?
   
  Gus gillar detta.
 8. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Du menar att man får 50% rabatt på rum 2 som en familj eller?
   
 9. Malu

  Malu Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det där var intressant. Har du eller någon annan en referens eller pekare till var man kan läsa mer?
   
 10. Tostarp

  Tostarp Medlem

  Ort:
  Skåne
  Land:
  Sverige Sverige
  Japp!
  Om man ringer manuellt och bokar 'additional family room' så får man 50% (på betalt pris eller poäng). Jag har använt detta väldigt många ggr inom Europa och det funkar väldigt bra. Oftast får man rum med dörr emellan, men inte alltid. Dvs inte läge att lägga två 8-åringar i ett separat rum i andra korridoren. Med tonåringar är det annorlunda.

  Jag har i nästan 100% av fallen bokat 'prepaid' typ 6-8 månader innan med en rate på kanske SEK600-800. Då är det väldigt överkomligt att få ett extra rum till det facila priset av SEK300-400. Barnen har också automatiskt alla förmåner.

  OBS 1: Försök inte fuska med att tex lägga polarna i det extra rummet. De hotell jag varit på har ALLTID kollat upp att det verkligen har varit våra egna barn. Misstänker att man får på huvudet ordentligt i annat fall.

  OBS 2:Det funkar INTE på 'billighetshotellen' typ Hampton Inn utan bara på de 'riktiga' hotellen typ DoubleTree, Hilton etc

  OBS 3: Har som sagt fått det att funka utanför Europa. Kan berott på att jag varit HHD mycket länge eller 'fel i maskineriet'. Vet inte...
   
  Gus, jumbooze och Malu gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×