Rimligt att frukosten öppnar 08.00 på söndagar?

Diskussion i 'Skandinaviska hotellkedjor' startad av Majsan, 24 April 2016.

 1. Jag tycker att det är ett större problem när ett flygplatshotell börjar att servera frukost från kl. 7.
  Om jag kunde vänta till kl. 7 skulle jag inte behöva att bo på ett flygplatshotell i de flesta fall.
   
  Last edited: 24 April 2016
  Peter Hagander, Paby, jerixon och 12 andra gillar detta.
 2. Majsan

  Majsan Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  För mig känns 11 mer lunchtid men jag förstår att vissa är morgontrötta och går ner till frukosten sent. Även om det kanske skulle vara få som äter frukost klockan 7 borde det vara en självklar service som hotellet erbjuder. Kanske 07.00-11.00 på helger.
   
  Matriam och Agö gillar detta.
 3. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Håller med. Det borde vara standard.
   
  jerixon gillar detta.
 4. Storsteffe

  Storsteffe Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Är värre att många öppnar halv 7 på vardagar, ligger man borta vill man komma igång på morgonen.
   
  Bern, Matriam, Holgersson och 1 annan gillar detta.
 5. Matriam

  Matriam Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  När jag är på tjänsteresor vill jag att hotellet ska öppna frukosten senast 06.00 annars känns det så fruktlöst att ligga inne på rummet rastlös och vänta när man istället skulle infinna sig på jobbet.

  När jag är på semester vill jag att hotellets frukost ska vara öppet till minst 11.00 även vardagar detta då jag oftast har med mig en morgontrött fru som är trögstartad innan 10.00 och det är en pärs att få frukostsällskap.
   
  jerixon gillar detta.
 6. Johanna

  Johanna Medlem

  Jag är med @palmen och gillar att äta sent. Det är för att jag inte kan äta direkt när jag vaknar. Gillar också att äta sent så kan man hoppa lunchen.
   
  micsjo gillar detta.
 7. nih23

  nih23 Medlem

  Har märkt under de åren jag arbetat natt på olika hotell i Stockholm att frukosten som regel på helger är mellan 07-30-10-30 eller 08.00-11.00. På vardagar tycker man dock att frukosten borde öppna 06-10 eller så för alla som reser i tjänsten. Tyvärr så är det ren snålhet att de flesta hotell inte gör det. En nöjd kund ger mer än att spara 100-200kr om dagen på personal :)
   
 8. Hachans

  Hachans Medlem

  Jag tycker detta också är problematiskt. När jag reser med nattåg så sker det ofta natt mot lördag. Och då kommer man fram till exempelvis Malmö 6.30 och får sitta och vänta i en timme på maten fram till 7.30 när frukosten öppnar på Scandic Kramer.

  Fast stressad mest av allt blev jag nog när jag bodde på ett Boutiquehotell i Rom. Jag var enda gästen som var där (av fem möjliga rum) och hela buffén stod framdukad för enbart mig från 7.30 (och stod till 10). Jag var ju ledig så jag ville inte stressa upp ur sängen så tidigt utan planerade att äta typ 9.45. Men tanken på att personalen (som var extremt trevlig) bara var där och väntade på att jag skulle äta gjorde mig sjukt stressad.

  Det var skönt när jag fick grannar någon dag senare, även om de höll på med "nattlig ljudlig gymnastik" som nog gjorde dem rejält hungriga.
   
  bnr, jerixon och Agö gillar detta.
 9. Valley

  Valley Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  Stundtals riktigt irriterande med sent öppnande. Kan ha en benägenhet att utan problem tillbringa 1 timme med frukost om den är bra.
  Blev lite nervös förra veckan när det stod att man körde igång först 07.30 och jag skulle börja mötet 0830 i en helt annan del av Oslo. Med lite köer och sådant blir det knappast en bra början.
  Tack och lov så gällde det inte. Utan man var igång redan strax innan 0700
   
 10. trekker

  trekker Medlem

  Det ar ju klart battre nar frukosten serveras sent, ar man ute och reser och skall vara hos kund tidigt sa staller man ju inte klockan jattetidigt bara for att ata frukost (inte jag iallafall). Jag sover hellre en halvtimme langre och gar sedan direkt till jobbet, men jag brukar inte bli hungrig forrens framat lunchen heller vilket kanske gor sitt till. Sen frukost betyder dessutom att man kan skippa lunchen, win win.
   
  Martin Andersson gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×