Revolut har lanserats i Norden

Diskussion i 'Kreditkort' startad av imartin, 7 Februari 2018.

 1. MTheC

  MTheC Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Av denna info så verkar det ju som att man ska kunna skriva ett referensnummer men i mitt fall så har det varit korta (3-5 siffror) referenser.

  Sen kan man ju också fundera om man som kund hos Revolut ska behöva bekymra sig över vilka partners de anlitar.
   
  hco gillar detta.
 2. Raoul Bergström

  Raoul Bergström Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det går att skriva referens, men de lägger på en egen lång referens först, och av din referens kommer bara 2-3 tecken med. Resten klipps bort, så det är helt oanvändbart om man vill betala räkningar på detta sätt.
   
  hco gillar detta.
 3. M.K

  M.K Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Frågan är om man vågar betala räkningar denna månad med referensnummer, eller är det bara att köra allt inkommande till gammelbanken?

  @C Class Jag har fått varning tidigare efter knappt 100’ till eget konto en månad om det kan vara en referens? Jag har dragit ner efter det i många månader samt kört lite mer vanlig spend utan nya problem. Prova max 90’ vid behov en enskild månad kanske om nu räkningar slutar fungera? Ren gissning vill jag poängtera.

  Otrolig dålig info om detta. Referens (ocr) går just nu med sparade mottagere men nya fungerar ej? Är det korrekt uppfattat?
   
  Last edited: 3 Maj 2021 kl 22:07
 4. MTheC

  MTheC Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ska fungera med existerande sparade mottagare, men bara fram till dess att du blivit tvingad att lägga till clearingnummer och kontonummer.
   
  M.K gillar detta.
 5. igelkotten

  igelkotten Medlem

  Ort:
  London
  Rekommenderar att göra en sådan överföring flera bankdagar i förväg innan du tänkt använda pengarna. Har fastnat i min svenska banks AML checks, och trots att jag skickade in all bevisning de krävde inom 15 minuter så tog det flera bankdagar innan de släppte in pengarna på mitt konto. Värt att tänka på ifall du hittills varit förskonad AML-check
   
 6. C Class

  C Class Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det stämmer @M.K, ok så 30' per månad borde inte vara ngt problem. Sen lite erfarenheter med att lägga till clearing + kontonr på befintliga mottagare, fungerar kanske.. provade med 50kr till Swed där öf nekades. Sen provade jag att lägga till ett SEB konto, men efter "lägg till" så klagar appen på account nr fel. Instämmer med @igelkotten, var ute i god tid, ibland fastnar det eller tar det längre tid än vanligt, provade resend till Swed men är inte så hoppfull - nästan 1 dygn senare är status väntande.
   
 7. jerixon

  jerixon Medlem

  Ort:
  Linköping
  Land:
  Sverige Sverige
  Skickade 20k som betalning till tidigare sparad privatkonto den 28e April utan problem.
  Cashen inne direkt i princip.
   
 8. Samma här, 15k den 29 april, överfört på någon timme.
   
 9. MTheC

  MTheC Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Är väl snarare så att det går snabbare med överföringar nu (men man tappar referensen om det rör sig om en överföring i SEK/NOK/DKK till mottagare där clearing och kontonr är inlagt) så länge man inte fastnar i någon AML-kontroll.

  Om det stoppas i AML-kontroller hos mottagande bank så är det oftast kopplat till att man överför på ett sätt som inte matchar det man fyllt i KYC-processen eller något automatiserat bevakningssystem flaggat transaktionen (kan vara summan, ditt tidigare beteendemönster, inkomst i relation till överföringens storlek). Så att det går snabbt för vissa är ju inte något som andra kan förlita sig på att det innebär att det går bra för dem också.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×