Senaste nytt

Restauranger Kapstaden, Stellenbosch och Franschhoek

Agö

Medlem
Väl medveten om att det finns en hel del goda tips i bl.a. samlingstråden och Kapstaden vill jag ändå starta en färsk och ny tråd ang. restauranger i Kapstaden, Stellenbosch och Franschhoek. Vi har en tre-fyra dagar och kvällar att fylla med väl valda bord i Kapstaden och runt omkring vindistrikten.

Det var faktiskt länge sedan jag blev så inspirerad av att läsa på. Tar tacksamt emot fler tips och inspel på listan nedan.
 

Axel55

Medlem
Åt på Greenhouse för något år sedan och var nöjd då. Test Kitchen har jag velat besöka men har tyvärr inte fått tag i ett bord när det har passat, däremot kan jag varmt rekommendera systerkrogen the Pot Luck Club som ligger precis bredvid the Test Kitchen (men med utsikt). Något enklare meny men extremt vällagat och mycket prisvärt sett till kvalitén på maten.
 

Gus

Medlem
Jag var i Sydafrika förra veckan. Vår favoritrestaurang blev Tigers Milk (finns på flera platser). Deras kött var supergott men det som verkligen stack ut var deras pizza med bacon, fetaost och avokado. Till pizzan serverades det en skål med vitlök, en skål med chili och en skål med ost! Mums!! :)

Screenshot_20170308-220436.png
 

Mr Basic

Medlem
FORK Tapas and Pinchos Bar på Long Street. Bra mat/dryck och trevligt ställe. Long Street efter mörkrets inbrott kändes dock djävligt otryggt, ta taxi ToR.

Edit. Kapstaden
 

Gus

Medlem
FORK Tapas and Pinchos Bar på Long Street. Bra mat/dryck och trevligt ställe. Long Street efter mörkrets inbrott kändes dock djävligt otryggt, ta taxi ToR.

Edit. Kapstaden
Håller med, vi gillade också det Fork skarpt! :) Husets rödvin och mousserande höll väldigt hög klass! :)

Vi bodde ett stenkast bort på Aha inn on the square. Vi gick long Street upp och ned flera gånger på kvällarna för att försöka få lillan att sova. Det var ju inte den trevligaste gatan men någon större fara tyckte vi inte att det var. Speciellt inte tack vare vakterna som stod i varje gathörn. sketch-1489015582443.png
 

mtlmr

Medlem
Själva just Long Street var ju i sig inte så värst illa, men med det sagt hade Granddaddy Hotels restaurang dörren mot Long Street låst.

Däremot tvärgatorna runt omkring, var inte så värst trevliga, för lite folk som rörde sig för att vi skulle kunna känna oss bekväma.

Beer House för en pint eller två var grymt.

Vi var också på Burgers & Lobsters på Bree St. Jag ville beställa allt på menyn, men lobster rollen imponerade tyvärr inte.
 

Alf

Medlem
The Test Kitchen

Kapstaden är en vacker och trevlig stad med många restauranger med ett bra utbud av god mat. Flera av deras kända kockar har varit med i TV serien Masterchef Sydafrika, som experter och rådgivare.

Jag tycker matutbudet i Kapstaden var mycket bra, dessutom riktigt låga priser på både mat och dryck. Jag hade tidigare blivit nyfiken på The Test Kitchen efter att läst om stället på olika forum. The Test Kitchen har fått många utmärkelser flera år i rad, dock inga Michelin stjärnor så vitt jag vet. Ett besök på The Test Kitchen stod därför högt upp på vår att göra lista. Problemet är att få platser på detta ställe eftersom det inte är så stort. Enligt hemsidan släpps platserna för bokning tre månader före avsett datum så det gällde att hänga på låset. Detta hjälpte inte, tre månader innan vi skulle dit var alla tider fullbokade. Några veckor innan avresa var jag inne och kollade sent på kvällen och då hade det dykt upp två platser på en fredagkväll under tiden vi skulle vara på plats. Jag bokade så klart dessa två platser med en gång. Man får betala 1000 ZAR i bokningsavgift för två personer, dessa dras sedan av på notan.

Väl framme vid restaurangen, som ligger i ett oansenligt ställe i stan, var vi lite tidiga så vi blev hänvisade till baren i Pot Lock som också är en känd restaurang och ligger högst upp i ett hus bredvid och har samma ägare.

77A47436-6EAA-497B-A4B6-DB555923BFDF.jpeg


Efter att ha intagit en utsökt mojito blev vi hämtade och eskorterade till The Test Kitchen och deras ”the Dark room”, där matresan började. Först kollade servitören upp väldigt noga om det var något vi inte åt eller var allergiska mot. Själv är jag allergisk mot hasselnötter och valnötter så detta skulle då givetvis väljas bort. Serveringen började med två drinkar med tilltugg. Sedan serverades ett antal rätter med tema från olika platser i världen.

Jag lägger ut menyn och bilder på det som serverades. Det var en helt annan restaurangupplevelse än vad jag tidigare varit med om, det var snarare mer som en teaterföreställning där man fick provsmaka ett stort antal olika rätter. En mycket speciell upplevelse med massor av smårätter med suveräna smakkombinationer. Man kunde välja detta matkoncept med lämpliga viner som valts ut för att passa till varje rätt. Det gick även att få tee om man inte ville ha vin. I vårt fall blev det ett av de tillhörande vinpaketen.

Jag lägger ut menyer och bilder på de olika rätterna. Bilderna skall förhoppningsfullt följa menyn, utom i något enstaka fall som kan bero på att vi fått in annan rätt pga nötallergin.

C74E243A-D337-44E5-8250-1802536E21F2.jpeg

Meny för ”The Dark Room”

06922E1B-3179-43E2-BB41-9CAF7D974D5A.jpeg


EB2BB1BD-921D-4585-A1D5-792D91FDEE78.jpeg


CE1C9E9B-9C8A-4D21-A7D1-B9B0622A46F1.jpeg


09D0091B-021C-4ADD-AE34-6DDD4A3EC321.jpeg


B92C5E2E-D2A3-4A49-B1DA-D024E228B888.jpeg


Efter att i intagit dessa rätter i ”The Dark Room” är det dags att flytta ut i ”The Light Room” för att inta de resterande rätterna.


Jag återkommer med bilder från Light Room senare eftersom det är enormt långsamt att ladda upp bilder just nu.
 

Attachments

  • 48C57CE7-BB05-4C4C-AA9D-71C1D238C6F7.jpeg
    48C57CE7-BB05-4C4C-AA9D-71C1D238C6F7.jpeg
    65,3 KB · Visningar: 361
  • C6FCA793-3CD4-444D-A465-4910CC4932DE.jpeg
    C6FCA793-3CD4-444D-A465-4910CC4932DE.jpeg
    119,1 KB · Visningar: 375

Senator

Moderator
Bra "bump" nu som jag är här. Precis hemma från Belthazar i kväll:
Belthazar » Restaurant & Wine Bar
en höjdpunkt Sept 2016, ganska mediokert nu. Sambons hummer var inte helt färdig + det fanns inga hummerbestick. Pluss för vinutbudet som är grymt.

För rustikt kött a la Sydafrika vill jag slå ett slag för "The Butcher Man":
Specialist Butchery and Grill - The Butcher Man
Ett rejält ställe om man gillar kött. Eh! Det finns inget annat.

Jag har inte käkat en dålig måltid så långt. Inte allt som håller Michelinnviå men mycket god mat.
Juldagslunch på Holden Manz i Franschhoek:
Home - Holden Manz
Innovativt, spännande texture men inte alltid full pott i alla smaker

Däremot var Monneaux en vinnare. För ni som känner till Le Nom så samma koncept: mellanrätter, typ 3-5 passar. Skulle jämföra det med just Le Nom i Stockholm, samma nivå lite mer rustikt här.
Monneaux Restaurant - Award Winning Restaurant Franschhoek

Jag har organiserat krogbesöken sjukt dåligt på denna resa, men det verkar inte spela någon roll. När även turistkrogen "Two oceans" ute vid Cape Point kan servera riktigt bra mat, så vet jag var vi är.
 
Toppen