Senaste nytt

Resor med öl

Är det månne denna? I så fall är det en veteöl

485bdc3c8caf01d61f7a420e71e1c23a.jpg
Helt rätt, och ja, den benämndes veteöl. Däremot så känns den lite sur också. Det står "fermentee avec une levure norvegienne". Jag kan inte franska men tolkar det som att något är fermenterat.
 

Martin Gren

Medlem
Helt rätt, och ja, den benämndes veteöl. Däremot så känns den lite sur också. Det står "fermentee avec une levure norvegienne". Jag kan inte franska men tolkar det som att något är fermenterat.


”BAMSE is a kveik fermented beer but on the lower side of the temperature range (25°C). Expect a "lagery" profile, crispy grain aroma, subtle kveik notes and a new german hops finish.”
 

palmen

Moderator
Helt rätt, och ja, den benämndes veteöl. Däremot så känns den lite sur också. Det står "fermentee avec une levure norvegienne". Jag kan inte franska men tolkar det som att något är fermenterat.
Veteöl kan ofta vara lite syrligt... Nu är du halvvägs till att bli master på suröl...
Jag råkade dricka upp alla Ciel Blue till SFO precis...
 

jumbooze

Medlem
Hej,
Jag tittar på att flyga in till USA med lite öl nu när vi flyger till Chicago, jag checkar in en flaska (75cl öl) och tänkte handla på Mikkeller om de har något trevligt att ge bort som present.
Problemet är att det då blir mer än 1l alkoholhaltig dryck.
Hur deklarerar jag det ? Hur krångligt brukar det vara?
 

Homer

Medlem
Hej,
Jag tittar på att flyga in till USA med lite öl nu när vi flyger till Chicago, jag checkar in en flaska (75cl öl) och tänkte handla på Mikkeller om de har något trevligt att ge bort som present.
Problemet är att det då blir mer än 1l alkoholhaltig dryck.
Hur deklarerar jag det ? Hur krångligt brukar det vara?

Jag hade 2 pavor 0,7 vin när jag anlände till LAX och påpekade detta i tullen
som svarade "don't worry" och vifta med handen mot utgången.
 

JochenS

Medlem
”BAMSE is a kveik fermented beer but on the lower side of the temperature range (25°C). Expect a "lagery" profile, crispy grain aroma, subtle kveik notes and a new german hops finish.”
Den där jästen pratades det om en del när jag var på bryggeritur i Brisbane i lördags. Flera av bryggerierna vi besökte experimenterade med den just nu. Och här gillar man ju att den jobbar på fint upp mot 38 grader.
 

palmen

Moderator
Hej,
Jag tittar på att flyga in till USA med lite öl nu när vi flyger till Chicago, jag checkar in en flaska (75cl öl) och tänkte handla på Mikkeller om de har något trevligt att ge bort som present.
Problemet är att det då blir mer än 1l alkoholhaltig dryck.
Hur deklarerar jag det ? Hur krångligt brukar det vara?
Det är mig veterligen inga problem. Jag flög in med drygt 15 liter öl och en flaska whisky för några år sedan, de undrade varför mina väskor var så tunga för en så kort vistelse. Fick gå och prata med Tullen och förklara vad jag hade med mig och att det var gåvor till vänner samt att vi skulle dricka en hel del. De vinkade då igenom mig utan problem. Worst case scenario får man betala lite skatt på det som är några kronor per liter om jag kommer ihåg rätt.

Är gränsen verkligen 1 liter öl för införsel i USA?
 

Mimer

Medlem
Har tagit med mig öl till LAX många gånger, som mest runt 25 burkar/flaskor. Aldrig några problem.

Det du möjligtvis kan få frågor om är värdet på ölen snarare än mängden, det är enligt min erfarenhet viktigare för tullen i Los Angeles att veta. Jag brukar svara cirka $50 och då är det bara att knalla vidare.

En vän i Los Angeles hävdar att gränsen för öl är 287 fluid ounces (ganska precis em låda) men om det gäller alla eller bara amerikaner som reser har jag aldrig lyckats bekräfta. Vet heller inte om det är en regel för Kalifornien eller generellt i USA.

Enlitersregeln gäller väl bara taxfree.
 
Last edited:
Toppen