Reseadapter /-rar

Diskussion i 'Övrigt' startad av johanolsson, 20 Augusti 2015.

 1. chazzie

  chazzie Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Min inte alls resvane kompis hade med sig ett grenuttag som vi kopplade i min adapter när vi var till USA, så fantastiskt briljant och enkel lösning istället för att släpa med mängder av adaptrar!
   
 2. johanolsson

  johanolsson Medlem

  Ort:
  Umeå
  Land:
  Sverige Sverige
  Brandten gillar detta.
 3. WBX

  WBX Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kom ihåg bara att det inte alltid är 230v i hela världen...DOCK har många laddare (t ex iPhone 110--230v) kapabilitet att klara både USAs 110v och EU 230v
   
 4. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är inte 240V vs 120V som är det farliga imho - det är att man inte dimensionerar rätt. Om man har en pryl som drar 100W i Sverige, så drar den även 100W i USA. Dock kommer det att bli rätt mycket större strömmar som går genom kablarna och det kan orsaka värmeproblem med brand som följd.

  Troligen inget problem med en mobilladdare och en laptop, men börjar man fylla upp ett grenuttag med lite mer prylar så ska man nog fundera på vad kablarna tål...
   
  Kastrup gillar detta.
 5. Kastrup

  Kastrup Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Se också upp med överspänningsskydd som kan få lite oväntade effekter när de används i fel delar av världen och med fel utrustning.
   
 6. johanolsson

  johanolsson Medlem

  Ort:
  Umeå
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu blir det fysik-/tekniklektion 1-on-1 här.

  Ska jag vara aktsam om jag som mest kommer att ladda en kamera, en surfplatta, och en telefon?

  Nu tar jag ju självklart med mig en bänksvarv, KitchenAid, och mikrovågsugn som jag gärna vill simultanköra när jag sitter och myser på rummet - men om en reseadapter, och ett grenuttag från Kjell inte klarar det - ja - då kräver jag att S-märkning av Stig-Helmer åter tas i bruk.
   
 7. flum

  flum Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Dålig på det här, har vi någon elektriker på forumet? Visst brukar man säkra upp 1.5mm2 kabel med 10A (2.5mm2 med 16A) så borde ju den "säkra" gränsen ligga kring 1100W för en skarvsladd med 1.5mm2 kabel.
   
 8. Jonas H

  Jonas H Medlem

  Enda nackdelen är väl att den är förhållandevis stor och tung, vilket kan innebära att om uttagen inte är i bra skick så ramlar den ur spontant. Händer mer frekvent i vissa länder än andra...
   
 9. Jonas H

  Jonas H Medlem

  Så här ser svensk standard ut, med 1,5mm2 så är det normalt sett lugnt. Är det väldigt varmt så kan det dock bli skillnad.
  upload_2015-8-25_16-14-57.png
   
  agehall gillar detta.
 10. lnixon

  lnixon Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag använder också en SKROSS-adapter.

  Men! Nånting man lär sig snabbt i det här gamet är att många adaptrar inte accepterar jordade svenska stickkontakter (de som kallas "Schuko"), utan bara de platta dubbelisolerade "Euro"-kontakterna. Vilket innebär att de flesta laptop-kontakter inte passar i dem.

  Detta har jag angripit på två fronter; dels har jag skaffat en SKROSS av jordad modell, dels har jag bytt ut kontakten på min laptopladdare till en euro-kontakt (jag har en liten strömsnål laptop, så det är inga problem att ladda den via en omgjord lampsladd).
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×