Resan till Bali som äntligen blev av

Diskussion i 'Reserapporter' startad av ski, 3 Juni 2019.

 1. ski

  ski Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vi besökte Bali maj 2014 och blev som många väldigt förtjusta i ön. Då flög vi ekonomi med Emirates, KLM och Garuda med byte i Singapore på utresan och Jakarta på hemresan. Dock var biljetterna väldigt prisvärda 11 500 kr för två. När det var dags igen så var det minst business som gällde och helst First och utnyttjande av AMEX voucher. Lyckades få till en bokning för en resa i oktober 2018 med Thai first ut via München (747) och hem i Firsta via Frankfurt (A380) och var nöjd med den bokningen. Thai hade då A350 i business på rutten Bangkok-Denpasar och i och med det skulle jag få in två typer jag inte flugit tidigare. (747 och A350). Min fru opererade dock ryggen i september så det var bara att omboka. Ny bokning i februari 19 och då ut och hem med Thai first via Frankfurt. Kring jul så insåg vi att inte denna resa heller skulle kunna genomföras och min voucher gällde bara 18 så snabb ombokning igen. Lyckades hitta Thai First via Paris ut och London hem med utresa den 9/5 och hem den 28/5. Sedan bar det sig inte bättre än att hon även skulle operera ena höften och operationen dröjde och avresan närmade sig. Operationen blev av 2 veckor innan vi skulle anlända till Bali och hon fick läkarens välsignelse att åka om det läkt efter stygnen. Dagen innan vår avresa så stod det klart att vi kunde åka, puh. Det hade ju gått att avboka men då hade jag gått misste om vouchern.Hade dessutom bokat rullstolsassistans vilket bortsett från anledningen till detta är väldigt bra att ha då man får förtur på de flesta ställen.
  Övernattning på Clarion Arlanda och hyfsat tidig avresa till Paris med SAS. Eftersom det var strax efter strejken så var det glest i kabinen. Kände flera i besättningen så det blev en trevlig start.
  Rullstolsassistans till Star Alliance lounge i Paris och det inre rummet för First. Piper Heidseck som dryck smakade bra. I övrigt hyfsat matutbud
  DSC_2048.JPG
  Sedan rullstol+promenad till Thai och rad 2. Vi blev väldigt väl mottagna ombord och fick ett glas bubbel. De förklarade att de pga tullrestriktioner inte serverade Champagne på marken men vi skulle senare få Dom Perignon. De delade ut menyn och tog beställning. Valde en biff som huvudrätt.
  Efter en stund i luften kom de med Dom Perignon och sedan påbörjades matserveringen med canapéer, kaviar och biffen (som var lite för rare men god). Lite ost och därefter pyjamas och blev nedbäddad. DSC_2050.JPG DSC_2057.JPG DSC_2059.JPG DSC_2060.JPG
  Frukost
  DSC_2061.JPG
  Framme i Bangkok blev det golfbil till loungen och lite häng där ett tag innan 747:an tog oss vidare. Firststolarna hade hela tiden varit blockade men jag lyckades i loungen få dem att släppa så vi fick 3 E/F. Dagens maskin var drygt 25 år gammal och målad med Star Alliance. När jag kom in i kabinen så var första intrycket, vad öppet. Det var äldre inredning något sliten utan småbås. En lite kul grej var att fotpallen kunde manövreras närmare via fjärrkontrollen. Valde en asiatisk kyckling som smakade gott och lite kryddigt. Gula änkan serverades som champagne.
  DSC_2071.JPG
  Väl framme på Bali i tid så hade vi förbokat en taxi som tog oss till hotellet i Sanur där vi bokat 19 nätter. Griya Santrian vilket jag kan rekommendera. Bra frukost och nära till det mesta. Bra standard och bra service. Stranden precis vid hotellet. Där hade vi det skönt i nästan tre veckor.
  DSC_2132.JPG
  Hemresa den 28/5. Lyckades återigen få 3 E/F. Denna gång i en 15 år gammal maskin som var riktigt fräsch. 9 platser längst fram med småbås. Hade förbokat en pepparbiff som var ok. Pepparsåsen smakade mest brunsås så fick peppras ordentligt.
  DSC_2168.JPG
  DSC_2158.JPG DSC_2159.JPG DSC_2160.JPG

  Loungehäng med lite massage i Bangkok innan långa turen mot London på platserna 1 E/F.
  Denna gång Dom Perignon även på marken. Kaviar och hade förbokat Lobster Termidor som smakade utmärkt.
  DSC_2157.JPG DSC_2158.JPG DSC_2159.JPG DSC_2160.JPG DSC_2189.JPG
  I London blev det Silver Kris loungen innan premiärtur med SAS Ireland, vilket var riktigt bra.
  Sammanfattning: Thai levererade både i First och business. Möjligen att servicen var något vassare från Paris än till London.
   
  Vatten, jumbooze, Direktorn och 13 andra gillar detta.
 2. ski

  ski Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  DSC_2178.JPG DSC_2179.JPG DSC_2180.JPG DSC_2182.JPG DSC_2183.JPG DSC_2184.JPG DSC_2185.JPG DSC_2186.JPG
   
  Thomasn, AntonL, Direktorn och 11 andra gillar detta.
 3. Robert flysas

  Robert flysas Medlem

  Ort:
  Åre
  Land:
  Sverige Sverige
  @ski Vad härligt att ni kom iväg på den efterlängtade resan, och att den blev så bra också. Intressant rapport och bilder.
   
  ski gillar detta.
 4. Taggen

  Taggen Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Tack för rapporten. Flög samma rutt i First/Business när vi var där 2016 fast vi fick åka 787-8 istället för 747 sista biten.
   
  ski gillar detta.
 5. ski

  ski Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Bangkok-Denpasar verkar variera mycket över tid. Flygplanstyp har under bokningstiden varierat mellan A350-B747-B777-och nu blev det B747-400 bägge vägarna. A350 och B787 är ju fortfarande oprövade för mig.
   
 6. beatonthebrat

  beatonthebrat Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kul att ni kom iväg! Åker delvis samma rutt, ARN-CDG SK, CDG-BKK TG First. Fick man ta med sig 2x handbaggage på SAS-flyget? Hur upplevdes first-delen i Star Alliance loungen på CDG?
   
 7. ski

  ski Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  2x handbagage var inte aktuellt då vi bara hade ett var. Firstdelen i loungen på CDG var lugn men annars inget speciellt. Fanns lite mer käk i den andra delen. Vet inte om det fanns Piper Heidseck ute i "allmänna delen". Finns ju även en övervåning till businessloungen som var helt tom. Sedan var det väldigt kallt i Firstdelen, detta var samma i Bangkok tills jag upptäckte att jag kunde stänga av luftkonditioneringen i vårt halvprivata bås.
  Loungen i Bangkok var verkligen trevlig men utmärkt service. Vi visades till ett halvprivat bås där de hela tiden kom och frågade om vi ville ha något. Jag kan tipsa dig om att förbeställa mat till flygresan för jag tyckte att menyn inte gav så mycket val. Förbeställer man så finns mycket mer att välja på. Men hursomhelst kan ni se fram emot en mycket trevlig tur.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×