Resa till Sydkorea med enkelbiljett

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av helgonet, 21 Maj 2014.

 1. helgonet

  helgonet Medlem

  Ort:
  ARN
  Hej,

  Jag kommer resa på semester till Sydkorea i slutet av juni. Jag har ett önskat datum för inresa till landet, men vill helst vara flexibel med utresan. När jag kikat på Asianas hemsida på enkelbiljetter så varnar de mig om att jag kan nekas ombordstigning om jag inte har en bokad utresa ur landet. Vet någon om detta stämmer i praktiken? Jag har varit i landet några gånger förut, men aldrig med enkelbiljett, minns inte om det heller var ett krav vid passkontroll i landet.

  Tacksam för hjälp!

  helgonet
   
 2. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det ska vara 90 dagars fri vistelse utan krav på visum, men hur ska du styrka längden på din vistelse utan en returbiljett? Kontakta ambassaden och kolla om du behöver visum för din resa.
   
 3. helgonet

  helgonet Medlem

  Ort:
  ARN
  Sant att jag nog behöver visum om jag inte har en biljett ut ur landet som jag kan visa upp. Jag får väl försöka hitta en fullt flexibel och avbokningsbar biljett ut. Det är faktiskt inte bara när jag ska resa ut ur landet som är osäkert, också var jag ska åka därefter :)
   
 4. knutas

  knutas Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Om du ska ansöka om visum (short term under 90 days) till krävs det fortfarande att du kan visa upp en t/r biljett.

  Berätta gärna hur flygningen var efteråt. Jag ska åka på enkelbiljett till Seoul i slutet av Aug. (kommer ha visum för längre period) så sitter och kollar olika flygbolag just nu. Inväntar bara visumet sen ska jag boka. Jag har kollat på Turkish som är annars ett alternativ om man vill hålla sig inom *A.
   
 5. Första gången jag anlände till Korea var utan visum (se OT nedan) och med en returresa som var väsentligt längre än 90 dagar i framtiden. Det var i huvud taget inga problem varken att boarda planet eller att passera immigration, jag fick inte ens en fråga om min returresa.

  Då Asiana inte vet om att du är svensk medborgare när du bokar på deras webbsida misstänker jag att det är en generell varning, jag skulle undersöka med dem om det innebär några praktiska problem att åka på enkelbiljett utan visum. Korea har som sagt väldigt generösa regler för svenska medborgare.
  Som indikeras ovan så kan svenska (och andra) medborgare vistas, samt arbeta med vissa undantag, i (Syd)Korea i 90 dagar utan visum (detta gäller under en 180 dagars period f.ö, så även om immigration inte är så hårda utan stämplar på vägen in så kan det bli problem senare, jag har inte hittat någon information om hur dessa 180 dagar räknas och ingen jag pratat med verkar veta heller, dock är det troligtvis så att det räknas på kalenderår då det är vanligt att engelskalärare arbetar utan visum då detta är betydligt billigare för arbetsgivaren).

  OT:
  Som svensk medborgare (och många andra länder) så ansöker du om visum på plats i Korea. Visumprocessen är relativt enkelt men byråkratiskt har du stöd från en VISA agency är den väldigt bekväm. Ett tips är dock att ha med sig en papperskopia, med stämpel!, på ditt/dina examensbevis.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×