Resa med ADHD medicin utanför Schengen, vad gäller?

Diskussion i 'Övrigt' startad av Hyperion007, 29 April 2013.

 1. Hyperion007

  Hyperion007 Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja som rubriken lyder så undrar jag vad som gäller när jag ska till USA och Japan och behöver ta med mig min medicin (Concerta, narkotikaklassning 2)

  Inom Schengen är det inga problem, finns intyg att få på Apoteket. Men utanför Schengen vet jag inte vad som gäller. Jag är då framförallt intresserad av USA och Japan men vet ni vad som gäller för andra länder så skriv det med då andra kanske behöver den informationen (Eller jag själv, i framtiden)
   
 2. stewigriffin

  stewigriffin Medlem

  Ort:
  NYC
  Intyg på engelska där det står dosen eller totala mängden brukar vara tillräcklig. Inte så ofta behöver man visa upp det.
   
 3. ACervin

  ACervin Medlem

  Ort:
  Brisbane
  Land:
  Sverige Sverige
  Kolla in den här länken. International Narcotics Control Board. Svårtuggat, men på slutet är där ett exempel på vilka uppgifter som bör vara med i ett intyg. Troligen inga problem med ett enklare intyg. Tänk på att inte ta med för många tabletter utan endast så många som motsvarar resans längd. Tar du med bamseburken för en weekend kan det tolkas som smuggling!

  travellers_guidelines
   
 4. Hyperion007

  Hyperion007 Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Ok, tackar tackar. Min läkare hade skickat intyg för Schengen till mig och sa att jag skulle fylla i en för Japan och en för USA :( bra koll.

  Får kolla länken när jag kommer hem då den blir blockad av våra dumma regler på jobbet. klassas som "Health" och det får man minsann inte surfa in på.
   
 5. Göran Johnson

  Göran Johnson Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Tänk på att kolla varje lands speciella regler. Det är inte alltid det räcker med läkarintyg. Vissa mediciner kan vara totalförbjudna trots läkarintyg. I USA var tidigare Rohypnol (Flunitrazepam) förbjudet att föra in och i t ex Thailand är massor av vanliga mediciner, sömnmediciner, lugnande mm totalförbjudna. Finns info på ambassadens hemsida.
   
 6. Hyperion007

  Hyperion007 Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Har mailat USA's ambasad i Sverige och frågat ang just Concerta som jag har. Hittar inte information om just den medicinen på någon officiell hemsida. Ska även maila Japanska ambasaden.
   
 7. Hyperion007

  Hyperion007 Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×