Senaste nytt

Radarfel i stora delar av Sverige?

chazzie

Medlem
I många delar av världen körs ATC utan radar, så klart med större marginaler, men borde det inte gå att hålla i gång någon slags verksamhet?
 

Brandten

Medlem
FruBrandten och miniBrandten har hängt på OSL sedan kl12 idag.... Börjar bli less på det låter det som och nu ställdes deras SK-flight kl1520 in också.
 

Flandern

Medlem
LH 2418, München - Stockholm, med planerad avgång nu 15:25, är försenat upp till 2,5h. Planet är vid gate men Lufthansa väntar på klartecken och ny slot. En ledig finns 17:50, med tur kanske tidigare...
 

Alf

Medlem
Det börjar hända alldeles för ofta att ATC systemen blir helt utslagna. I detta fall anges kommunikationsfel, det nämns fel i LFV nätverk. Det är ju allvarligt när man får denna typ av fel i någon central komponent som slår ut hela flygledningen, inte bara på en plats utan flera. De flesta system är tripplade och radarstationerna har minst två olika kommunikationsvägar till resp ATC. Ändå blir det en total utslagning av systemen. Helt klart har man inte lyckat med att få till helt redundanta system som står emot störningar av detta slag.

Det var inte länge sedan det blev ett liknande haveri. Då skyllde LFV på solstörningar. Någon rapport som påvisar detta har ännu inte officiellt publicerats.

Man får hoppas på att SHK öppnar en utredning om detta. Då blir det i varje fall en utredning som som måste publiceras öppet.
 

SASmackan

Medlem
Hej, sitter i FRA och väntar på SK 674 kl 19:50. Någon som har koll på SK 673 till FRA kl 17:00?

Ingen info här nere - kan någon kolla på Arlanda hur det ser ut?
 
Toppen