Rabattkoder hos flygbolag/resebyråer - värt att leta efter dem?

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av helgonet, 12 Januari 2013.

 1. helgonet

  helgonet Medlem

  Ort:
  ARN
  Jag funderar på det här med rabattkoder som man ibland finner på nätet eller får skickat till sig från flygbolag/resebyråer.

  När jag bokar hotellrum via Hotels.com så ser jag alltid till att leta upp den för månaden aktiva rabattkod som ger mig 10% rabatt på hela köpet, detta knep har jag använt i flera år och det fungerar jättebra varje gång.

  Det jag funderar på nu är om jag borde göra likadant med flygbolagen och resebyråerna och scanna nätet efter rabattkoder innan betalning? Gissningsvis tror jag inte det är enkelt att hitta rabattkoder som faktiskt fungerar.

  Är det någon som har erfarenhet av detta?
   
 2. fly4fun

  fly4fun Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Rent generellt så är marginalerna på flyg och resor små så många rabattkoder är bluff eller snudd på bluff. Groupon har lovat 70% rabatt på flyg i banners i 2 år, utan att kunna erbjuda en enda riktig rabatt.

  Man hade en flygkampanj en gång, där om man i annonsen lovade flyg med 70% rabatt. Men om man utnyttjade erbjudandet så blev totalpriset efter dom dolda skatterna högre än om man köpt biljetten direkt hos flygbolaget.

  Även Hotels.com rabatten du nämner är delvis bluff. Visst kan du få 10% rabatt, men då missar du iställer samlandet av bonusnätter som motsvarar ca 10% rabatt (läs dom finstilta villkoren).
   
 3. mry

  mry Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  På travelink.se får man ju tex. 100 kr rabatt per flygning som student, men problemet här är att de har bättre rabatt om man går via sökmoterna så att de bästa är att köra via t.ex. flygresor.se, allaflygbiljetter.se, momondo.se helt enkelt. Det är nog det bästa sättet om man jagar billigaste priserna, men mot t.ex. sas.se skiljer det inte många kronor normalt sätt och då får man ju betala med kreditkort utan extra avgift på sas.se än så länge.
   
 4. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag rekommenderar annars att du håller utkik på den här sidan:

  HolidayPirates - UK and european Travel Deals !

  De publicerar bland annat rabattkoder från Lufthansa på regelbunden basis. Fick häromveckan en kod på 175kr.

  Annat fall som Mry säger, kan man spara någon hundralapp på att boka via online resebyrå och betala med internetbank.
   
 5. woden

  woden Ny medlem

  Hej
  Skulle avråda från att använda direktbetalning, dvs direkt från internetbank.Vid en ev konkurs kan det bli svårare att få tillbaka pengar. Du har lämnat pengar utan att få en vara. Säkrare att betala med kort, då brukar kortbolaget betala tillbaka pengarna.
   
  1 person likes this.
 6. Fredrik Johansson

  Fredrik Johansson Ny medlem

  Ort:
  A, A
  Samma här, använder alltid rabatter när jag bokar resor. Främst brukar jag besöka en sida som heter RAbattjakt för att få tag i den dära 10% rabatten hos Hotels.com, de har också många andra företag i sin kategori för resor ( Resor & Hotell - Rabattjakt ).. Ingen annan användare som har tips på aktiva erbjudanden just nu?
   
 7. Glenn E

  Glenn E Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Kan någon ha nytta av denna?
  AGODATOKYO.JPG
   
  1 person likes this.
 8. mtlmr

  mtlmr Medlem

  Ort:
  Malmö
  Gäller då endast kreditkort. Iaf enligt Swedbank gäller annars direktbetalning från ett konto kopplat till ett betalkort som om du betalt med betalkortet (försäkringar osv).

   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×