Problem med namn på KLM-biljett

Diskussion i 'Air France & KLM, Flying Blue' startad av SarahOhrn, 15 Oktober 2012.

 1. SarahOhrn

  SarahOhrn Ny medlem


  Okej. Nä jag trodde det skulle gå att ev överlåta ändå. Men då vet jag. Då måste jag åka för vill inte slänga 9000 kr i sjön. Men då har jag ett annat problem - att när jag beställde biljetten skrev jag alla min sons förnamn i ordning "Glenn Hakan Leon" (Håkan fast À ist för Å då) men på biljetten kapades det och drogs ihop så hans förnamn står nu bara som "Glennha" det måste gå att ordna på något vis? :S Men inre fått tag på ngn svensk på kundservice än och känner att det är för svårt att reda ut på engelska.
   
 2. Air France/KLM

  Air France/KLM Företagsrepresentant

  Ort:
  Älvsjö
  Hej!
  AJ AJ, det är inte alls bra. När det gäller resor i allmänhet och till USA i synnerhet är det väldigt viktigt att man anger exakt det man heter, rätt. När man senare ska fylla i det som kallas APIS, info som de amerikanska myndigheterna vill ha av oss, så kommer systemet annars svara, NOT FOUND NOT ALLOWED TO BOARD. Jag ser vad vi kan göra och återkommer. Hälsn Karin
   
 3. SarahOhrn

  SarahOhrn Ny medlem

  Ja, alltså jag fyllde ju i namnet rätt och fyllde i alla förnamn, och mitt namn t ex "Anna Sarah" blev rätt med mellanrum och 10 tecken medans sonens blev ihopdraget och avklippt och bara 7 bokstäver. Förstår ingenting då jag inte gjort något fel där vad jag kan förstå...

  Däremot har ju jag fyllt i ESTAn med bara första namnet i passet på oss båda och efternamnet där det är Ö har jag fyllt i OE i ESTA som jag gjorde ansökan om efter jag bokat biljetterna och fick då infon att skriva OE där. Men när jag bokade biljetten visste jag inte detta och skrev O i ställer för Ö men vid mailkontakt med KLM sa dom att det inte spelade någon roll, men stämmer det?!
   
 4. Air France/KLM

  Air France/KLM Företagsrepresentant

  Ort:
  Älvsjö
  Sarah! Nu har vi uppdaterat din sons biljett till att vara rätt namn. Tack vare min hjälpsamma kollega Tina ordnade detta sig på bästa sätt och dessutom utan kostnad ( vilket annars inte är fallet) Ny bekräftelse mailad till dig. Du måste gå in på klm.se under "manage my booking" och ändra i din s.k DOC. Här måste det vara stavning exakt enl passet. Dock så stämmer det att vi inte behöver tänka på O eller OE. hälsn Karin
   
  24 personer gillar detta.
 5. Thumb up.jpg Thumb up.jpg Thumb up.jpg till Karin!
   
  4 personer gillar detta.
 6. LiiaC

  LiiaC Medlem

  Mycket imponerande vilken hjälp man får här på forumet :)
   
  1 person likes this.
 7. Nu väntar vi bara på en OneWorld representant också!
   
 8. Det borde vara uppenbart för alla flygbolagsrepresentanter som läser detta vilken win-win-situation det är att ha en företagsrepresentant här - vi kunder får förstahandsinfo, flygbolaget har ett utmärkt tillfälle att få direkt feedback och kunna glänsa genom att visa goodwill i vissa fall (eller helt enkelt bara förklara varför de har vissa regler) och båda parter kan få saker utredda direkt utan att behöva tolka rykten.

  Kanon av Karin och AF/KL att ha gått i bräschen :)
   
  7 personer gillar detta.
 9. SarahOhrn

  SarahOhrn Ny medlem

  Tack snälla! Vilken superservice! Eftersom det nu på biljetten står "Glenn Hakan Efternamn" ska jag ändra till det eller ska jag ta hela namnet som i passet "Glenn Hakan Leon Efternamn" ? Så det blir rätt :)
   
 10. EricT

  EricT Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Vilken fantastisk service och en duktig KLM/AF representant. Nästan så man vill överge British Airways!!!
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×