Priority Boarding med SAS

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Oldboy, 6 Juni 2013.

 1. ResenärenLars

  ResenärenLars Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Priority Boarding funkade hyfsat idag när jag skulle kliva ombord på SK997. Man informerade först 10 minuter innan Boarding och sedan återigen när det var dags. Folk som försökte gå på ändå stoppades i dörren och fick vända.
  Jag tror dock att det kaos som uppstår hade kunnat undvikas om man på ett tydligare sätt markerat att det är prioboarding som gäller, antingen med skyltar eller att man rent fysiskt separerar passagerarna i olika "fållor". Thai gör så när de flyger från Kastrup. De delar av vänteloungen där prioboarding släpps in i ena halvan av rummet och övriga i den andra halvan.
   
 2. PerAnders

  PerAnders Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige

  Jag följde din uppmaning och skickade in kommentaren med vissa tillägg. Jag fick ett svar igår där SAS förklarade att "Vi är medvetna om att prioriterad ombordstigning inte fungerar som avsett, och vi har fått information om att detta är ett område som vi arbetar med för att finna bättre lösningar."

  Ganska intetsägande. Samtidigt så finns det många enkla lösningar som borde gå att införa idag; boarding på två sidor av disken, band som skapar två köer, bättre kontroller.
   
  Elberto gillar detta.
 3. EAH

  EAH Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nyckeln är ju avsaknaden av fållor på ARN och andra nordiska flygplatser. Prioboarding fungerar ju där man har tydligt markerade skilda köer för prio och icke-prio (LHR är ett bra exempel). När man inte gör den separeringen så spelar det ingen som helst roll vad gatepersonalen säger i högtalarna, folk rusar på ändå. Till och med Thomson fixade utomordentlig prioboarding på Mauritius till sin charterkärra - på ARN ut så var det djungelns lag som vanligt.

  Jag har ingen aning om varför det skulle vara så svårt att få till på ARN men känslan är att man då får ta bort en del sittplatser i gaten.
   
 4. bossefin

  bossefin Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  SK945 idag. Utannonseras endast :-( business först sedan Economy Extra (!) och EBG EBD. Detta upprätthölls sedan med tysk diciplin och flera fick vända!
   
  XXX, Jakob Österberg, Holloman och 1 annan gillar detta.
 5. SFC

  SFC Medlem

  Ort:
  Downtown STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Bra, men samtidigt inte riktigt enligt protokollet, dock bättre än den vanliga tjurrusningen.

  På SK963 gjordes samma utrop men ingen riktig kontroll och ingen nekades så vitt jag kunde se.
   
 6. Stefan62

  Stefan62 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har jag fel när jag påstår att skälet till att prioboardingen inte fungerar är att alla med stort handbagage vill komma ombord så snabbt som möjligt för att få plats?

  Jag väljer ofta att sitta på rad 1 och är jag inte bland de första ombord så får min lilla laptop-väska inte plats på bagagehyllan.

  Mest naturligt skulle ju vara att jag gick ombord sist...
   
  Peder Ohlsson, Knucket och olo gillar detta.
 7. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Total fail på prio boardingen från Amsterdam till Köpenhamn idag.
   
 8. olo

  olo Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag med. Jag tror att när jag har flugit med kabinväska så har den i 90% av flighterna fått bo i ett skåp framme hos CC.

  Av någon anledning är dock aldrig detta ett problem på ATRn. Vet inte om folk blir helt i chock när de boardar bakifrån eller vad som är skillnaden.
   
 9. Elberto

  Elberto Medlem

  Ort:
  Norrtälje
  Land:
  Sverige Sverige
  Tyckte det var utmärkt prio boarding AMS - ARN igår med SK1556. Mina reskamrater (EBB och EBS) var lite förvånad varför prio boarding fungerar på AMS men inte på SAS hubbar t.ex. ARN... :p
   
 10. Knucket

  Knucket Medlem

  Ort:
  OER
  Land:
  Sverige Sverige
  Visst är det plats för handbagage som gör att man vill ombord snabbt. British Airways har dom senaste åren ofta haft fullt och även om man sitter längst fram kan det vara rätt fullt om man kommer ombord sent.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×