Prepaid SIM & WiFi utomlands tråd

Diskussion i 'Övrigt' startad av Dr. Miles, 5 December 2011.

 1. Johanna

  Johanna Medlem

  Någon som köpt prepaid sim på Filippinerna? Går det att köpa på flygplatsen i MNL och är det ngt bolag att föredra? Behöver mest data
   
 2. Mattias Holmén

  Mattias Holmén Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Reduce Roaming Fees With KnowRoaming - KnowRoaming

  Utan data-paket
  [​IMG]

  Med data-paket
  [​IMG]
   
  Johanna gillar detta.
 3. Johanna

  Johanna Medlem

  Mattias Holmén gillar detta.
 4. ARN-MIA

  ARN-MIA Medlem

  Kollat igenom tråden inför kommande vistelse i Florida en månad. Brukar köra T-mobile prepaid, men det verkar vara en dålig lösning jämfört med att skaffa ett abonnemang hos Telenor för en månad plus uppsägningsmånaden. Uppskattar att jag behöver 20-30 gb, men tar obegränsat för den lilla skillnaden. Något speciellt man ska tänka på förutom kostnaden och bekvämligheten, finns det detaljer som man bör tänka på?
   
 5. lucasd

  lucasd Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kolla upp vad samtal kostar. Telenor har ju ett ganska högt minutpris för den biten i USA. Fördelen med lokalt kort är att det går att ringa inom landet för bra priser. Men det beror ju helt på hur du gör.

  En annan nackdel kan vara att all trafik går genom Sverige, vilket gör svarstiderna högre och surfen upplevs som långsammare. Det kan dock också vara en fördel om man vill streama något som endast är tillgängligt i Sverige. :)
   
  ARN-MIA gillar detta.
 6. Börnen

  Börnen Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vi använde Telenor för surf i Kalifornien i juni. Funkade hur bra som helst. Vi hade SIM-kortet i en telefon och körde internetdelning till tre andra telefoner. Upplevde att vi fick bra hastighet till och med i Yosemite. Det gick 10G på tio dagar. Vi ringde inget, vi känner inte så många som kommunicerar via telefonappen.
   
  ARN-MIA, PRJml2ENIpiC1e3L och gneken gillar detta.
 7. KED

  KED Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nyss hemkommen från semester i Kalifornien, Nevada och Arizona. Har en lite annan uppfattning av Telenors funktionalitet. Surf funkade OK i San Fransisco och Yosemite men inte tillförlitligt i LA(omkring Manhattan Beach) Las Vegas och kring Grand Canyon(South rim). Telefonsamtal inom ”familjen” som ingår fungerade oftast inte. Dock större problem för de med samsung telefoner än de med Iphone. Oklart varför.
   
  Börnen gillar detta.
 8. Börnen

  Börnen Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Intressant. För oss funkade Telenor perfekt i LA (Hollywood, Venice, St Monica) även i Pismo Beach. Jämförbart med Telia för ett år sedan. 3 av 4 telefoner var iphone, en samsung
   
 9. KED

  KED Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jo det är lite konstigt. Vi kanske bara hade missflyt.... Surf fungerade bättre när jag var i Vegas i mars. Största problemet nu var som sagt att kunna ringa till varandra.
   
  Börnen gillar detta.
 10. Fidde

  Fidde Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Något att tänka på med täckning är ju att det inte är Telenor som har masterna utan avtalar om att få använda andras nät. I vissa fall finns det avtal med flera operatörer i ett land som man kan byta mellan, inte helt säkert att telefonen väljer det som ger högst hastighet/byter om täckningen inte försvinner helt.

  Det innebär att roaming påverkas främst av vilka avtal operatören har med lokala operatörer och egen infrastruktur spelar mindre roll.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×