Prepaid SIM & WiFi utomlands tråd

Diskussion i 'Övrigt' startad av Dr. Miles, 5 December 2011.

 1. Jönsson

  Jönsson Medlem

  Land:
  Danmark Danmark
  Tele2 har också e-sim stöd i Sverige. I Danmark är det 3 som gäller och i Norge är Telenor ensamma. Men i Norge är ju hela mobiloperatörmarknaden väldigt begränsad.
   
 2. lucasd

  lucasd Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tror att det kommer bli allt vanligare att man, oavsett land, alltid har sitt vanliga abonnemang. I och med att fler och fler operatörer verkar komma med bättre roamingerbjudanden och det finns nischade operatörer för roaming känns det som att avtalen mellan operatörerna blir bättre och bättre.

  Ledsen för lite OT. Men Tele2 har ej stöd för det än, det ska komma någon gång i januari. Källa.
   
  Jönsson gillar detta.
 3. Fidde

  Fidde Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Visst är det så och jag förstår att dem måste ha någon klausul för att hindra att detta missbrukas. Bindningstidskravet tycker jag dock är löjligt men visst, är ju ett enkelt sätt att få kunderna att stanna kvar och accepterar kunderna det och köper lär inget ändras.

  Det finns två skrivelser i villkoren, den ena tycker jag är uppenbar och liknar vad andra operatörer har för användning i EU, helt förståligt och rimligt (även om det innebär att om du sover när du tar emot meddelandet och kanske tankar hem uppdateringar för appar för en rejäl kostnad):
  Det som jag däremot inte gillar alls är följande, som enligt vad jag förstår ger Tre möjlighet att i efterhand debitera dig för den surf du använt enligt gällande prislista. D.v.s. om du är Hongkong där Tre tar 62,50kr/MB och du surfar för 20GB och blir fakturerad i efterhand får du en faktura på 62.5*20000 = 1 250 000kr + ordinarie månadskostnad.
  Nu tror jag inte att Tre kommer använda denna med tanke på att det antagligen skulle få uppmärksamhet i t.ex. tidningar eller sociala medier och antagligen konsumentverket på sig. "Tres gratis surf i Hongkong blev faktura på 1,3miljoner".
  Nu är ovan ett extremt exempel som antagligen aldrig skulle utspela sig, men "Tre bedömer" innebär ju rimligtvis att Tre är den som väljer om dem vill fakturera mig eller inte.
   
 4. Jönsson

  Jönsson Medlem

  Land:
  Danmark Danmark
  Om jag ska tolka texten så handlar det om att man försöker förhindra att tjänsten används av kunder som vistas längre än en månad åt gången utomlands. Det poängteras ju i villkoren att tjänsten omfattar tre perioder om maximalt en månad, där man måste använda tjänsten i hemlandet mellan varje sådan period. Ett missbruk av detta skulle kunna resultera i debitering i efterhand. Håller man sig till villkoren lär inte heller 3 debitera något utöver den fasta avgiften för 10GB surf. Om man skulle göra det så skulle man raskt förlora dessa kunder.
   
 5. Rebel

  Rebel Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Men för dom som reser lite mera är ju en månad inte så mycket. När jag åkte utomlands förut, var jag bort mera än en månade och oftas mer än 3 ggn per år. Det måste vara för vanligt folk som inte reser i tjänsten så mycket.
   
 6. Jönsson

  Jönsson Medlem

  Land:
  Danmark Danmark
  Absolut, det är avsett för privat användning, men ändå en sanning med modifikation. Det finns inte behov av dylik lösning i alla länder. 50 tjänsteresor inom EU kräver inget speciellt abonnemang men du reser fortfarande utomlands i tjänsten. Dessutom, rätta mig om jag har fel, gissar jag att de flesta inte har något speciellt sim-kort för sina tjänsteresor utan man använder då företagets. Behovet är väl främst något som uppstår vid privat användning. Sedan kan det ju mycket väl vara så att man inte får använda företagets telefon privat men i alla fall mitt behov av att vara upkopplad för privata ärenden sker nästan uteslutande när jag har tillgång till wi-fi. Dvs främst på hotellet. Vistas du mer än en månad utomlands åt gången utomlands så är det ju självklart inget för dig. Vill dock minnas att jag såg något om en variant för företagskunder också.
   
  Rebel gillar detta.
 7. Rebel

  Rebel Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  @Jönsson Det med företag måster jag titta på.
  BC är bättre än Google:)

  Jag tänker inte på EU som resa med dom nya reglerna. Då använder man bara telefonen man har i handen. Det skulle vara trevligt om det var så på mera platser i världen.
   
 8. lucasd

  lucasd Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Var hittade du det där med tre gånger á 30 dagar? Jag hittar bara att det står 30 dagar åt gången? Eller missförstår jag det du skrev - är trött
   
 9. Jönsson

  Jönsson Medlem

  Land:
  Danmark Danmark
  Det kan vara jag som minns fel. Ögnade bara igenom texten. Får kika på saken under dagen.
   
 10. Johanna

  Johanna Medlem

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×