Premium economy - Lufthansa eller British Airways

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av fcx, 13 Mars 2015.

 1. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu är det dags att flyga Stockholm - Washington DC, och jag behöver råd av mer vana resenärer. Eftersom det, för ovanlighetens skull, är en affärsresa så får jag inte boka i affärsklass. För mindre än en tusenlapp extra mot Economy kommer man dock upp i Premium Economy, och det är en produkt jag aldrig testat på long-haul.

  Det stora problemet är dock om jag ska välja Lufthansa (747-8) eller British Airways (A380). Prisskillnaden mellan dem är bara några tior dessutom. Tidtabellen är lika bra/dålig, så ingen skillnad där heller. Dagflyg ut, nattflyg hem.

  Den enda skillnaden jag vet om är att Lufthansa ger mer användbara poäng, men British Airways har trevligare lounger (är star gold och oneworld emerald).

  Hur skulle ni resonera? Vad skulle ni välja?
   
 2. trekker

  trekker Medlem

  Vilka har du storst chans att bli uppgraderad med?
   
 3. Även om jag inte har åkt Lufthansas Premium Economy tycker jag att både British Airways World Traveller Plus (WTP) på Airbus A380 och Premium Economy på Lufthansa Boeing 747-8 är likvärdiga.
  I så fall skulle jag välja British Airways WTP för jag skulle tjäna 110% + 100% status bonus som British Airways Executive Club Gold (jag antar att du är) och det finns möjlighet att uppgradera sträckan mellan London och Washington med avios.
   
  henrik l gillar detta.
 4. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Vet inte hur många gånger jag flugit WT+, men den är lyft jämfört med WT. Men på Lufthansa verkar det som du kan fälla stolen mera, vilket är väsentligt på en nattflygning. Men i det här fallet får du fatta beslut med avseende på var du tycker att dina intjänade poäng gör mest nytta
   
 5. Jag har provat WT plus på British Airways till DC och gillar produkten. Klart bättre än den gamla. Inte flygit med Lufthansas så jag misstänker att de är likvärdiga.

  Filt, meny, vattenflaska etc. Jag skulle gå på var du samlar poäng. Med lufthansa blir det ca 1 timme längre flygtid.
   
 6. Ta SAS PLUS nya kabin via CPH då?
   
 7. @Cristoffer Cedergren De brukar köra med ex Lan kärran på den och då finns det ingen riktig Plus.
   
 8. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tackar för bra svar.

  Ett litet förtydligende om poäng. British Airways ger givetvis mer poäng än Lufthansa, men jag försöker fokusera mitt poängsamlande till Star för närvarande.

  Att uppgradera med poäng på British Airways är billigt. 10000 avois WT+ -> CW. Som jag har förstått det måste det dock finnas awardplatser i CW för att kunna uppgradera, och de första awardplatserna dom dyker upp är många månader efter min resa.

  Ska jag lägga samma pengar på att flyga SAS så räcker det bara till Minus, och det har jag ingen större lust med.

  British Airways verkar ju servera Business-mat, fast inte samma urval, medan Lufthansa serverar economy-mat på porslin. Lufthansa verkar ha bekvämare och bredare säten (Lufthansa tar bort två säten per rad mot economy, British Airways bara ett).

  När jag söker nu så kan jag å andra sidan få UA (via BRU) med MCE 2000 kr billigare än British Airways WT+. Får se hur kreativ man tillåts vara med chefen...
   
 9. Kommer ju nya maskiner snart ;) När ska du åka?
   
 10. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag ska åka i maj, så det är väl inte vara någon större förändring av hårdvaran innan dess?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×