Peter65
Medlem
Som sagt vi landade tidigt, 04.01, 59 min innan tidtabell. Tom flygplats vid den tiden, vi landade vid gate 1 och promenerade hela biten bort till ”The Pier”, vilken är min favoritlounge. Alla CX-lounger öppnar 05.30, men som sagt flygplatsen är skapligt tom så att halvsova i en soffa vid ingången är inga större problem. Kan också säga att affärerna öppnar 06.30
Väl inne i loungen
Hoppsan var goda Dumplingarna var, Champagne till dem var ingen dålig idé
Utsikten från lounge-soffan. Intressant att se hur de vänder en A350, som ett skådespel
Kommande kinesiskt år, är råttans år, vilket är utsmyckat i terminalen
Denna maskin, 6,7 år gammal, tar oss vidare till London
Hong Kong - London Heathrow
CX239 B777-300ER (B-KQF)
12.05 - 17.20
15D+ 15G
Tog inte lång stund innan Tattinger Brut Campagne var på plats och i samband med gör-varma handdukar kom även här topp-uppen
Tror inte att flight-mappen stämmer... 24h flygtid och 50 miles/. 81 km
Kapten sa att det är motvind till Europa och flygtiden är beräknad till 13h10, nu ska jag försöka, dels sova lite, efter lunchen, och sen nyttja servicen
Flygtiden blev 13h12 enligt FR24 så kapten hade rätt.
Kortbrallor, stödstrumpor och överdelen Cathay’s pyjamas.. skulle väl kanske inte gå så till jobbet, men skönt är det
Till en fördrink blev det, som från Sydney, tillsammans med varma nötter, blev det deras andra signaturdrink, Cloud Nine - A refreshing combination of vodka, Cointreau and Sprite with a refreshing touch of lemon favour, mycket gott
Ovanstående skrev jag innan jag fick drinken...
Mycket god = ja,
Varma nötter = ja
Fördrink = ja
Menyn för denna dagsflight är som följer;
LUNCH - Served shortly after take och
To start
^ Roasted chicken, pumpkin, quinoa, orange and red apple salad
^ Lobster bisque
Mains
^ Braised pork and taro in fermented red bean curd sauce, served with kai lan, carrot and steamed rice
^ Seared black cod barley risotto with chives, served with glazed baby carrot and tapenade
^ Fish ball and fish cake with flat rice noddles in soup - served with spicy chili oil
^ Beef burger - Monterey Jack cheese, bacon, pickled onion and zucchini on toasted brioche bun with chunky fries
^ Braised veal ragout rigatoni pasta and Parmesan cheese
^ Roasted butternut squash, spinach and orzo salad in citrus dressing, served with pumpkin seeds, dried cranberries
To finish
^ Cheese plate - Saint Paulin, Camembert, spiced pear paste and grapes
^ Selection of icecream
^ Ginger milk pudding with candied orange zest
^ Seasonal fresh fruit
Mitt val till förrätt blev - Hummer med skumpa, så ruggigt god, så jag hade gärna tagit en tallrik till
Main - Fläsk med ris med Syrah från Yarra Valley
Stolsgrannen tog pastan med parmesan
Efterrätt- ja ni vet.... ost och port som även denna gång var Graham’s Late Bottled Vintage Port
LIGHT DINNER - Served midway through your flight
To start
^ Seasonal fresh fruit
Mains
^ Pork, green pea and mushroom cheese pie
^ Wok-fried striploin with flat rice noddles
^ Four-cheese fiocchi with green and asparagus in cream cheese sauce
To finish
^ Key lime pie
Nu bidde det Wok-fried tjosan, mycket god den oxå
Å Stolsgrannen tog 4 ostar tallriken, gått det också
ALL DAY - Available on request throughout your flight
^ Fish ball and fish cake with flat rice noddles in soup - served with spicy chili oil
^ Beef burger - Monterey Jack cheese, bacon, pickled onion and zucchini on toasted brioche bun with chunky fries
^ Roasted butternut squash, spinach and orzo salad in citrus dressing, served with pumpkin seeds, dried cranberries
^ Galley snacks - Ice cream Mövenpick, caramel popcorn and other sweet and savoury nibbles, available in the galley
Ovanstående testades inte, blev mer sömn som kändes viktigare, men kom igenom 2 filmer. Totalt tror jag jag sov 6-7 timmar, vaknade iofs några kommer att titta på klockan för att inse att det fortfarande är 6-7 timmar kvar.
Upptäckte att rad 13 + 14 saknas, att rad 13 saknas är kungamakare vanligt, men rad 14?!.... Kan det bero på att 14 är något otursnummer i Asien?
Som jag skrev ovan så var det mycket motvind, vi startade en halvtimma sent och landade 26 min efter tidtabell, vilket krympte vår transfer från 1h55 till 1h19 (innan vi var vid gate) Vi blev förvisso meddelande på flyget att prata med någon på marken så hjälper de oss med terminalbyte osv. Fanns en Cathay-klädd markpersonal i gaten, hon visste nada, det ända vi fick till svar följ ”Fligt Connection” skylten. Landade på T3, gate 40.... vilket betyder lååång promenad till busstransfern. Busstransfer till T5 tog runt 10 min och hoppsan vad många tunnlar det är. Om det gick eller inte kommer i sista rapporten.
Slutsats på denna CX-flighten
^ Riktigt bra cabin-crew, kändes avslappnade, ville gärna småprata om ditt-å-datt, efter knapptryckning var någon vid sätet inom 1 min.
^ Mycket, mycket bra mat
^ Gillar inte riktigt Cathay’s Inflight Entertaining, det är svårt att navigera igenom, pekskärmen funkar sådär. Kanske läge för en uppdatering.
^ Denna toa
Sista rapporten kommer inom kort
Väl inne i loungen
Hoppsan var goda Dumplingarna var, Champagne till dem var ingen dålig idé
Utsikten från lounge-soffan. Intressant att se hur de vänder en A350, som ett skådespel
Kommande kinesiskt år, är råttans år, vilket är utsmyckat i terminalen
Denna maskin, 6,7 år gammal, tar oss vidare till London
Hong Kong - London Heathrow
CX239 B777-300ER (B-KQF)
12.05 - 17.20
15D+ 15G
Tog inte lång stund innan Tattinger Brut Campagne var på plats och i samband med gör-varma handdukar kom även här topp-uppen
Tror inte att flight-mappen stämmer... 24h flygtid och 50 miles/. 81 km
Kapten sa att det är motvind till Europa och flygtiden är beräknad till 13h10, nu ska jag försöka, dels sova lite, efter lunchen, och sen nyttja servicen
Flygtiden blev 13h12 enligt FR24 så kapten hade rätt.
Kortbrallor, stödstrumpor och överdelen Cathay’s pyjamas.. skulle väl kanske inte gå så till jobbet, men skönt är det
Till en fördrink blev det, som från Sydney, tillsammans med varma nötter, blev det deras andra signaturdrink, Cloud Nine - A refreshing combination of vodka, Cointreau and Sprite with a refreshing touch of lemon favour, mycket gott
Ovanstående skrev jag innan jag fick drinken...
Mycket god = ja,
Varma nötter = ja
Fördrink = ja
Menyn för denna dagsflight är som följer;
LUNCH - Served shortly after take och
To start
^ Roasted chicken, pumpkin, quinoa, orange and red apple salad
^ Lobster bisque
Mains
^ Braised pork and taro in fermented red bean curd sauce, served with kai lan, carrot and steamed rice
^ Seared black cod barley risotto with chives, served with glazed baby carrot and tapenade
^ Fish ball and fish cake with flat rice noddles in soup - served with spicy chili oil
^ Beef burger - Monterey Jack cheese, bacon, pickled onion and zucchini on toasted brioche bun with chunky fries
^ Braised veal ragout rigatoni pasta and Parmesan cheese
^ Roasted butternut squash, spinach and orzo salad in citrus dressing, served with pumpkin seeds, dried cranberries
To finish
^ Cheese plate - Saint Paulin, Camembert, spiced pear paste and grapes
^ Selection of icecream
^ Ginger milk pudding with candied orange zest
^ Seasonal fresh fruit
Mitt val till förrätt blev - Hummer med skumpa, så ruggigt god, så jag hade gärna tagit en tallrik till
Main - Fläsk med ris med Syrah från Yarra Valley
Stolsgrannen tog pastan med parmesan
Efterrätt- ja ni vet.... ost och port som även denna gång var Graham’s Late Bottled Vintage Port
LIGHT DINNER - Served midway through your flight
To start
^ Seasonal fresh fruit
Mains
^ Pork, green pea and mushroom cheese pie
^ Wok-fried striploin with flat rice noddles
^ Four-cheese fiocchi with green and asparagus in cream cheese sauce
To finish
^ Key lime pie
Nu bidde det Wok-fried tjosan, mycket god den oxå
Å Stolsgrannen tog 4 ostar tallriken, gått det också
ALL DAY - Available on request throughout your flight
^ Fish ball and fish cake with flat rice noddles in soup - served with spicy chili oil
^ Beef burger - Monterey Jack cheese, bacon, pickled onion and zucchini on toasted brioche bun with chunky fries
^ Roasted butternut squash, spinach and orzo salad in citrus dressing, served with pumpkin seeds, dried cranberries
^ Galley snacks - Ice cream Mövenpick, caramel popcorn and other sweet and savoury nibbles, available in the galley
Ovanstående testades inte, blev mer sömn som kändes viktigare, men kom igenom 2 filmer. Totalt tror jag jag sov 6-7 timmar, vaknade iofs några kommer att titta på klockan för att inse att det fortfarande är 6-7 timmar kvar.
Upptäckte att rad 13 + 14 saknas, att rad 13 saknas är kungamakare vanligt, men rad 14?!.... Kan det bero på att 14 är något otursnummer i Asien?
Som jag skrev ovan så var det mycket motvind, vi startade en halvtimma sent och landade 26 min efter tidtabell, vilket krympte vår transfer från 1h55 till 1h19 (innan vi var vid gate) Vi blev förvisso meddelande på flyget att prata med någon på marken så hjälper de oss med terminalbyte osv. Fanns en Cathay-klädd markpersonal i gaten, hon visste nada, det ända vi fick till svar följ ”Fligt Connection” skylten. Landade på T3, gate 40.... vilket betyder lååång promenad till busstransfern. Busstransfer till T5 tog runt 10 min och hoppsan vad många tunnlar det är. Om det gick eller inte kommer i sista rapporten.
Slutsats på denna CX-flighten
^ Riktigt bra cabin-crew, kändes avslappnade, ville gärna småprata om ditt-å-datt, efter knapptryckning var någon vid sätet inom 1 min.
^ Mycket, mycket bra mat
^ Gillar inte riktigt Cathay’s Inflight Entertaining, det är svårt att navigera igenom, pekskärmen funkar sådär. Kanske läge för en uppdatering.
^ Denna toa
Sista rapporten kommer inom kort