Poängintjäning vid uppgradering med poäng

Diskussion i 'Övriga flygbolag' startad av Swisser, 29 November 2011.

 1. Swisser

  Swisser Medlem

  Jag är lite osäker på vad som gäller beträffande intjäning av miles vid en resa där jag har gjort en upgrade med miles. Eftersom det finns ett flertal specialister på de olika FF-programmen vore jag tacksam om ni kunde ge mig besked vad som gäller för Miles&More, BAEC, Diamond Club samt EuroBonus:

  1. Om jag har köpt och betalat en biljett i economy (eller business) med cash och sedan gör en upgrade med FF-miles till en högre klass (business eller first) kommer jag då att tjäna miles enligt enligt tabellen för economy (eller business) eller för den högre klassen jag har gjort en upgrade till? Frågan är alltså om jag kan boosta min intjäning av miles genom att använda mig av miles för upgrade till högre klass ?

  2. År upgrade till högre klass av en köpt biljett ett vettigt sätt (eller rent av det vettigaste sättet) att använda sina miles till, i alla de fyra ovan omnämnda FF-programmen eller är det bättre att använda sina miles för betalning av hela biljetten i den klass jag kommer att flyga i?
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  1) Du får möjligen miles/poäng enligt den klass du köpt. Ibland får man inget alls, men det tror jag oftast beror på misstag hos bolaget. Så svaret är nej, du kan inte boosta intjäning av miles med miles.

  2) Ja, det är ett OK sätt att använda miles, men det absolut bästa sättet är att boka awards i business eller first.
   
 3. tourist

  tourist Medlem

  Du får poäng för den klass du har betalat för.


  Ett generellt svar: Ifall själva biljettpriset är lågt och skatter, bränsletillägg etc är höga så är det dålig utdelning att betala biljetten med bonuspoäng. Exempel på detta är de flesta europeiska bonusprogram för ekonomiklassbiljetter, doch ej EuroBonus-poäng för flygningar med SAS egna plan.
   
 4. Swisser

  Swisser Medlem

  Tack för era bidrag agehall och tourist!

  Ytterligare input i detta tema från alla specialister här på businessclass.se forumet skulle uppskattas!
   
 5. Roger J

  Roger J Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Som en generell regel (undantag och varianter finns) så får du poäng för den ursprungliga bokningsklassen om du uppgraderar med miles.
  Om du däremot uppgraderar med pengar är det ibland så att du får poäng för den nya klassen.
  Ett exempel är SAS; uppgraderar du med poäng får du intjäning enligt den klass du betalat för från början. men uppgraderar du för pengar med hjälp av Optiontown får du poäng för den nya klassen. MEN uppgraderar du med pengar vid incheckningen på flygplatsen får du bara poäng för den ursprungliga bokningsklassen...
   
 6. Swisser

  Swisser Medlem

  Tack för din input Roger!

  Av era svar har jag förstått att upgradering med poång inter verkar vara speciellt intressant, eftersom det ofta är dyrt och man kan inte boosta sin poångintjäning, utan man erhåller endast poång för den klass man har betalat för.
  Det som dock verkar intressant är uppgradering via Optiontown, men frågorna här är om man får value for money och hur sannolikt det är att man verkligen blir uppgraderad?
   
 7. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Value for money kan bara du svara på. Hur mycket är det värt för dig att flyga i business istället för economy?

  Sannolikheten är svår att uttala sig om. Det varierar rätt mycket, men enligt vad man kommit fram till på FT så ökar chansen om ursprungskabinen är överbokad.
   
 8. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  Jag uppgraderade ett Lufthansa-flyg med Lufthansa-poäng och fick poäng enligt orginalklass till SAS Eurobonus automatiskt! Jag hade väntat mig retro-registrering...
   
 9. Swisser

  Swisser Medlem

  Hej Gnopps,

  Tack för ditt inlägg!

  Jag förstår dock ej vad du menar med "retro-registrering"..... ber om ursäkt för min bristande kunskap, men skulle uppskatta om du kunde förklara vad du menar!
   
 10. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  Ingen fara :) Med retro-registrering menar jag då poängen inte kommer automatiskt på kontot och du måste skicka in boardingkortet till flygbolaget så att de manuellt registrerar poängen. Detta kallas retro-registrering, alltså registrering i efterhand.

  Jättebra att du frågar! Ibland blir man så insnöad i alla begreppen att man glömmer världen utanför.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×