Poäng då jag uppgraderat en economy till business hos Swiss

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Mattias Edstrom, 15 September 2012.

 1. Mattias Edstrom

  Mattias Edstrom Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Flyger om några dagar ner till Barcelona via Zurich med Swiss. Var från början bokad i L (economy) men via Swiss hemsida kunde jag uppgradera för 1300 kronor vilket jag gjorde .Nu när jag går in på "Manage my booking" står det att jag är bokad i business men när jag läser på farebasis står det LSWISSSE där jag förstår att L står för den faktiskta bokningsklassen. Betyder det då att trots att jag är bokad i business men får poäng enligt economy? Eller ska jag bortse från den fare basis som framgår? Jag hade tänkt kreditera till EuroBonus där L klass inte ger poäng, dock till A3.
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Den var lurig. Sist jag gjorde något sådant, så blev jag ombokad till P. Men jag kollade aldrig vilken farebasis det stod att jag hade. Vad säger checkmytrip?

  Det kan vara läge att ringa Swiss och fråga vad du har för bokningsklass på biljetten nu.
   
 3. Mattias Edstrom

  Mattias Edstrom Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Av någon anledning kom jag aldrig in på checkmytrip??!! Men jag ringde Swiss och frågade. Fick tyvärr ett halvt oklart svar.
  Jag var bokad i P klass, men fare basis var enligt L. Jag frågade hur detta hänger ihop med poängintjäningen och fick då till svar att jag kommer få poäng enligt L klass??!!
  Agehall: När du var bokad i P, fick du poäng enligt P klass eller den economy klass du först var bokad i?
  Någon annan med erfarenhet om hur poängen sätts i P klass?

  För mig låter det konstigt att vara bokad i en business klass kabin och med en bokningskod som ingår i business, men att tjäna poäng enligt low economy. Som i detta fall inte skulle ge mig några poäng i EuroBonus men i A3.
   
 4. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag *tror* jag fick intjäning enligt P. Jag kommer inte exakt ihåg vilken flight det var jag gjorde detta på, men jag hittar några LX P i mitt kontoutdrag, så det är ganska troligt att det var något av dessa.

  Nu har du det lite knepigare än vad jag hade, för jag tror att min ursprungsbokning var i Y eller M, så jag hade fått bra med poäng oavsett. Men jag är ganska säker på att det är bokningsklassen som styr poängen och inte fare basis. Dock är jag osäker här. Fare basis styr ju bokningsklass, så frågan är om den också direkt styr poängintjäningen eller om det baseras på det förenklade bokningsklasskoceptet. Någon som *vet*?
   
 5. En fråga; vart bokades resan? På Swiss.com?
   
 6. Mattias Edstrom

  Mattias Edstrom Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för svar. Nu var det några veckor sedan jag flög och den person jag pratade med på Swiss borde vara mer inläst (eller få mer information om vad som gällde. Jag uppgraderade denna resa på swiss.com och trots att farebasis låg på ursprungsklassen (L) fick jag poäng enligt C. Så även om man från början bokar low economy, och väljer att uppgradera till lägre bokningsklass i business tjänar man in poäng i den nya klass man bokat- i mitt fall- business.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×