Planering av kreditkort inför 6 - månaders resa

Diskussion i 'Kreditkort' startad av Lizzie, 7 Augusti 2021.

 1. Lizzie

  Lizzie Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hej alla experter!

  Sommaren 2022 bär det av mot en större resa (om nu möjligt i och med pandemi!).

  Vi är två personer som åker och hade tänkt vara borta i sex månader +/- en månad.
  Vad jag förstår är det dags att börja samla poäng redan nu, men, vilket kort väljer vi, SAS eurobonus, American express, andra bättre tips? Hur ska vi tänka? Brukar generellt vara en onice person och köpa flygbiljetter via typ flygresor.se då det generellt blir lite billigare kortsiktigt.

  Länder vi vet att vi ska besöka:
  Japan
  Sydkorea
  Vietnam
  Indonesien
  Nya Zeeland

  Vi hade gärna tagit 30h resan hem från NZ i business! Diverse andra flyg klarar vi att flyga i ekonomi.

  Tips och tricks?

  Evigt tacksam för hjälp!
   
 2. FilipJ

  FilipJ Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Just nu finns tyvärr inga bonusbiljetter att få tag på från NZ med eurobonus. De andra länderna du nämner skall det dock vara möjligt för. Vill ni resa i affärsklass, två personer, kostar det någonstans mellan 165.000 och 210.000 poäng per person om ni inte har en 2-4-1 voucher, som halverar poängpriset. Har ni inte börjat spara poäng nu så blir det såklart en fråga om tillgänglighet när ni väl har poäng nog att göra bokningen. Att skaffa ett SAS Amex premium (via BC’s värvningstråd) är såklart en viktig början för er om ni vill kunna flyga för poäng. Ställ in er på att aktivt behöva jobba med poänginsamling om ni börjar från 0 nu.
   
 3. Syversen

  Syversen Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  För att samla Eurobonuspoäng, vilket är den typ av poäng man samlar i SAS bonusprogram Eurobonus kan du ha ett av flera kort. Antingen American Express som finns i tre varianter just för SAS, samt Mastercard, som finns i två varianter för SAS. Dessa finns från låg/ingen årskostnad upp till kort som kostar några tusen om året att ha. Generellt kan man säga att ju dyrare kort desto fler poäng per spenderad krona får man, det tillkommer också andra fördelar som försäkring, poängrabatt på bonusresor när man uppnått en viss spenderad summa osv. Poängen du tjänar i Eurobonusprogrammet kan användas för att boka poängresor hos SAS och inom flygalliansen Star Alliance där flera stora bolag ingår. Bonusresor som du kan boka för dina poäng har olika tillgänglighet och det kan krävas lite trix för att hitta dem. Det kan också vara bra att ha koll på när olika bolag släpper sina bonusplatser, vilket just nu kan avvika mot det normala på grund av pandemin dock.
   
  hco gillar detta.
 4. Dbodenfo

  Dbodenfo Medlem

  Ett annan svar är också att kolla på vilket kort du tänker resa med. AMEX Platinum ger förmåner som hotell statusar som kan ge frukost, eller uppgraderingar beroende på var ni ska bo. Ska ni hyra bil så är det också något som kan sänka priset på hyrbilen genom att då ha Platinum eller SAS elite. AMEX brukar ha den bästa reseförsäkringen men då ni vill vara borta i 6 månader så är det få kort reseförsäkringar som gäller så länge. Det kan vara värt att kolla in sådant också - se om något kort försäkrar er under en längre tid.

  Som skrivs här så är det en djungel att hitta rätt kort - SAS korten ger EuroBonus poäng för Star Alliance - men genom att tjäna Membership Rewards så kan ni kanske konvertera till hotellnätter som gör vistelsen bättre inte bara flyget. EuroBonus-poängen har också en begränsning att det inte alltid finns resor eller att det finns biljetter till rätt klass.

  Men kolla runt i forumen - kolla om det lönar sig att betala lite extra för elen genom att byta till Fortum och Eurobonus kampanjen. Hyr en AVIS bil över en helg för att tjäna 5000 poäng och bjud in till olika kort under olika erbjudanden som skrivet här. Det finns massor med sätt att maximera poängen.
   
 5. Lizzie

  Lizzie Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tusen tack för era svar! En riktig djungel! Får plugga in mig ordentligt och lägga upp en plan så vi ser till att ha en bra summa poäng att stå på. Om inte annat kan dessa användas för framtida resor!
  Tänker att ett kort med tillgång till lounger skulle vara toppen, eftersom det blir ett par flygplatsvistelser.

  Åter igen, tack för svar! Ska läsa igenom lite inlägg här och googla fram ännu mer info! :)
   
  Dbodenfo gillar detta.
 6. Fredrik Staxäng

  Fredrik Staxäng Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  När jag gjorde min långresa på nittiotalet var det resecheckar och kontantuttag på bankkort som jag använde. Jag hade inget kreditkort då.

  Jag kunde förlänga reseskyddet i min hemförsäkring till en rimlig kostnad. Det var betydligt billigare än specialiserade reseförsäkringar.

  En sak att tänka på är vad ni gör om mobiltelefonen går sönder eller blir stulen. Kan ni återställa access till er bank utan bankid och och ert vanliga telefonnummer?
   
  Dbodenfo gillar detta.
 7. Apisto

  Apisto Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Amex Platinum ger reseförsäkring upp till 120 dagar, Amex SAS Elite "enbart" 60. Övriga är kortare. Ska ni vara borta ett halvår så är det separat reseförsäkring som gäller.
  Platinum ger ju rätt bra grejer i övrigt på resa, såsom lounge-access, bättre status på vissa hotell osv. Samla tillräckligt med eurobonuspoäng är möjligt om ni har hög spend (genom SAS Eurobonus Mastercard+Amex SAS (premium/elite)), men frågan är om ni har möjlighet (hinner) att omvandla poängen till biljetter på de flyg ni vill ha. Många bonusresor försvinner direkt.
   
  Dbodenfo gillar detta.
 8. Apisto

  Apisto Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Sen att tillägga: silver/guld-status på typ SAS kan ge bättre pris än mitt platinumkort i vissa fall, dock med sämre hyrbilsförsäkring. Sen brukar jag också snarare bo på små (mysiga) hotell eller airbnb än de hotellkedjor jag har guldstatus på genom mitt platinumkort.

  Edit: Är ju såklart inte vilken kod man anger som gör vad man får för försäkring, utan vilket kort man använder när man betalar.
   
  Dbodenfo gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×