Parkering på Arlanda flygplats

Diskussion i 'Flygplatser' startad av erc, 2 April 2012.

 1. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Varför gick du inte till parkeringsautomaten och började lösa en biljett istället för att springa till bilen och avslöja att du gjort fel?
   
 2. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Det kan man inte på det stället. Det är inte en parkeringsplats.
   
  Börnen gillar detta.
 3. Juraj

  Juraj Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Där kan man inte lösa någon biljett, om jag inte är ute och cyklar, det är uteslutande för att släppa av passagerare.
   
  Börnen gillar detta.
 4. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Ah, ja, där uppe får man inte lämna bilen alls. Jag tänkte på den där utomhusparkeringen nedanför där man kan hämta upp folk. My bad.

  Då är det tyvärr helt korrekt att det blev böter direkt.
   
  Börnen gillar detta.
 5. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Japp. Jag misstänker att vakterna hör detta många, många gånger per dag. ”Jag skulle bara...”. Jag tycker att det är rätt, systemet skulle inte fungera annars.
   
  Börnen gillar detta.
 6. Juraj

  Juraj Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Der är nog så... Men det svider iallafall, jag har varken missbrukat eller äventyrat systemet. Jag får helt enkelt ta det som en dyr läxa.
   
  Lounge Lizard gillar detta.
 7. Maserati

  Maserati Medlem

  Det är en på- och avstigningsplats, alltså stoppförbud. Du hade bara lite otur de brukar släppa oftast
   
 8. STO-ARN

  STO-ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tyvärr är Arlanda ej Parkeringsvänligt vid terminalerna. I princip lika riskabelt att få böter på samtliga terminaler.
  Dock tycks Terminal 5 vara mer hårdbevakad, troligen pga mest trafik/rörelse.
  Och just avgående på T-5 utmärker sig med "Stoppförbudsskyltar vilket innebär endast snabb ur- och ev ilasting av bagage och passagerare".
  Fram tills "nyligen" har gällt att så länge bilföraren varit kvar vid bilen ( och således ej gått med fram till terminalingångarna) så har man kunnat stanna, med bilen dryga 5 minuter. Men under denna tid ska aktivitet pågå, som ur- och ev ilastning. Har ej varit tillåtet att t.ex. inväntat någon ankommande (på avgångsslingan) som ej befinner sig vid bilens precisa närhet - då har hittills böter utskrivits, pga otillåten väntan.
  Under senare tid har det antytts via flera insändare etc att en parkering på avgångsslingan vid t.ex. T-5 ej får vara mer än 30 sekunder - då skrivs böter ut. (Har dock ej sett detta i officiell klartext än, annat än via sociala medier.) Innebär lite hårddraget att i praktiken ska passagerar nästan kasta sig ur bilen med bagage, för att undvika böter. Vilket ju inte funkar, för oftast behöver ju bilföraren hjälpa till att lasta ur bagaget.
  Det har redan för ett tiotals år sedan föreslagit från Flygplatsmyndigheten att så kallade "Kiss & ride-platser" skulle finnas terminalnära, där man snabbt kunde lämna av alt hämta upp passagerare, utan att behöva riskera böter, för en snabbt stopp. Detta har dock aldrig införts.
  Alternativet idag vid terminalerna, för att undvika böter, är att betala 95 kr, för en maxtimme (där minst en halvtimme ska betalas. Dock tar det ju en stund att leta/uppsöka P-automat, så även risken där finns ju att någon flink P-vakt skriver ut böter under P-inbetalningsproceduren...
  Och vid just avgångsslingan T-5, finns hittills inga P-automater, bara stoppförbudsskyltar.
   
  Juraj och agehall gillar detta.
 9. Jönsson

  Jönsson Medlem

  Land:
  Danmark Danmark
  Det fanns tidigare p-automater där uppe men de togs bort för många år sedan.
   
 10. Berglund

  Berglund Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag är lite nyfiken på vilka "common sense regler" du tycker bör gälla istället? Där sitter väldigt tydliga skyltar, där finns begränsat med platser, Arlanda T5 är en stor terminal med mycket folk i rörelse. Platserna används konstant och behovet är tämligen stort.

  Är det okej att följa sin sjuka mamma in i terminalen, hon kanske har svårt att läsa skyltarna och hitta till rätt incheckningsdisk, så man kanske bara följde med in och hjälpte henne med det? Hon kanske också reser med åtta bagage men orkar tyvärr inte lyfta ett enda själv och har lite svårt att stå i kö, så föraren kanske följde med och stod i incheckningskön och lyfte upp väskorna på bagagebandet åt henne också? Vid det laget har bilen kanske stått där en timme...

  Helt oavsett, det är onekligen smidigt att det finns möjlighet att stanna såpass nära terminalen. Att kunna stanna, släppa av och lasta av tillhörande väskor och kramas, känns väldigt okej, rimligt och normalt. Alla typer av att lämna bilen, det är då vi kommer in på den berömda "slippery slope", för någon ska bara det ena och någon annan ska bara det andra. Jag tycker att "common sense" är att föraren måste befinna sig i bilens direkta närhet, i alla andra fall får bilen anses "parkerad".
   
  NotRyan, STO-ARN och DanielKif gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×