Ombokning Lufthansa-Group COVID-19

Diskussion i 'Lufthansa Group, Miles & More' startad av RobinR, 20 Mars 2020.

 1. niksal

  niksal Medlem

  Ort:
  Helsingfors
  Land:
  Finland Finland
  Jag har en Lufthansa biljett i P/Z bokningsklasser för mig och familjen till FNC nu i slutet av oktober. Bokat på julafton 2019. Då Finland ser Portugal som ett land och inte skiljer på Madeira från resten av landet, så blir resan inte av. Försökte redan själv kontakta Lufthansa på måndag 28/9, för ombokning till sportlov eller höstlov 2021 men då fick jag barskt svar att de inte rör min bokning förrän i oktober. Nu i natt fick jag mail om att de ändrat min bokning. Returens stopp i MUC har negativ transfertid, dvs FNC-MUC landar sendare än MUC-HEL avgår.

  Skall jag ännu vänta med att kontakta Lufthansa? Och vad är mina möjligheter? Går de med på att nu ge refund? Kan de boka om till senare tidpunkt förutsatt att rätt bokningsklasser finns kvar, även om priset är högre? Jag har reseförsäkring som täcker refund i varje fall, men skulle gärna åka i något skede och fick biljetterna till bra pris. Jag ser risken att Lufthansa går omkull som liten. Tror inte tyska staten skulle tillåta det.
   
 2. Nu kan du kontakta Lufthansa och be om ombokning till det du vill ha. Borde vara glada för det och inte avbokning.
   
  niksal gillar detta.
 3. flatwhite

  flatwhite Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Swiss har ställt in min utresa på en F revenue bokad via swiss.com och jag skulle behöva komma i kontakt med Swiss First Class Service. @Senator verkar sitta på ett sådant telefonnummer. Om man ber ödmjukast, skulle någon kunna dela det telefonnumret via PM till mig?
   
 4. Anna Heijbel

  Anna Heijbel Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hej,
  Vill gärna få era expertråd o hjälp.
  Lufthansa har ombokat mig från ARN-MUC-SIN-PEN till ARN-FRA-SIN-PEN den 12 jan 2021 (biljetten bokad i feb 2020). Ombokningen är ok. Landar samma tid i Penang, bara lite tajtare byte i Singapore. Lufthansa har gett mig tre alternativ:
  1. Acceptera ombokningen, 2. Avboka med möjlighet till att göra ny bokning före slutet på jan 2021. 3. Avbok och få en voucher.
  Även om sannorlikheten väl tyvärr är liten att Malaysia öppnat upp till januari så vill jag gärna behålla hoppet om att komma iväg.
  Nu undrar jag, om jag accepterar biljetten, kommer den då att anses utfärdad i okt och inte som orginalet i feb 2020 (kan väl ha betydelse för ev. senare avbokning?). Om jag accepterar biljetten nu kan jag avboka den senare närmare avgång enligt Covid-19 reglerna och få en voucher? Någon som vet något om detta? Hur skulle ni göra? Just nu rådvill.
   
 5. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Utan att veta 100% säkert men det lär vara ditt bokningsdatum som gäller. Att det blir ändringar du inte kan påverka är inte ditt ansvar.

  De regler som Lufthansa har för av/ombokning på det datum du bokade lär fortsatt gälla oavsett hur mycket Lufthansa bokar om dig.

  Vill du ha mer info föreslår jag att du pratar med Lufthansa chatten på messenger så kan du få infon direkt från dom och ha bevis för det också.
   
  Anna Heijbel och henke12 gillar detta.
 6. Glenn E

  Glenn E Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har en inställd retur från Shanghai till Oslo med Lufthansa köpt i december 2019 dvs innan 15 maj 2020. Kan man boka om den för att flyga 2021 om man bara säger till senast 31 januari eller möjligen 4 januari då jag flög ut? Kan biljetten få över ett års giltighetstid?
  I så fall bokar jag i juli nästa år. Det vore ju fantastiskt i så fall.
  Returen 23 april blev inställd.
  18FBBA44-1057-466B-8C3C-ECCBA2D9BC4F.png
   
 7. Per N

  Per N Medlem

  Ort:
  Gävle
  Land:
  Sverige Sverige
  Du bör kunna vänta till 31/1 och boka om så långt fram i tiden systemet tillåter. Jag har en inställd resa till Buenos Aires med Lufthansa First, bokad i maj 2019 för resa i april 2020. Den blev inställd och vi har valet att boka om innan 31/1 alternativt återbetalning.

  En liten fundering jag har, hur långa telefonköer kommer det att vara i slutet av januari.
   
 8. Glenn E

  Glenn E Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är en första klass biljett så jag ringer deras första klass nummer så det blir nog smidigt. Jag ringde för några månader sedan och missuppfattade nog situationen för damen sa att jag måste boka senast 4e januari men jag trodde hon menade att jag måste flyga senast då.
   
 9. raphaelmak

  raphaelmak Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Vet inte om denna fråga har ställts annanstans så jag frågar här:

  Lufthansa listar ombokningspolicy så här för ett flyg som blivit inställd, bokat augusti 2020 eller före (https://www.lufthansa.com/xx/en/extended-rebooking-options):
  If your ticket was issued before or on 31 August 2020, you can exchange your ticket once to a new travel, including changes to your travel class, departure or destination airport*. New travel must start latest by 31 December 2021. The ticket will be recalculated and additional payment may be required if the new fare is higher. To do so, please contact our Service Center or your travel agency by May 31, 2021 and have your ticket number ready.
  Swiss listar dock såhär för samma situation, de påstår även att dessa gäller för hela Lufthansa-gruppen (https://www.swiss.com/ch/EN/various/faq-rebooking-coronavirus)
  Your ticket will remain valid and you can use it towards a future flight. Latest start of travel is 31 December 2021. If you would like to choose this option, please get in touch with us, latest by 31 May 2021. You can also change your destination and your travel class. Please note, that in these cases, an additional payment might be necessary, e.g. if you change to a higher travel class or if you rebook from a short-haul to a long-haul flight.

  Någon som har testat vet vad gäller? T.ex. jag har ett Lufthansa premium economy biljett från sommar 2020, flyget var inställd och jag vill nu boka om till premium economy på en annan destination, måste jag betala prisskillnad eller inte?
   
 10. Mr Basic

  Mr Basic Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag fick också denna och tolkar det som att man slipper betala ombokningsavgiften men om du bokar om till en dyrare bokningsklass (ej att blanda ihop med kabinklass) så måste man betala mellanskillnaden.
  Nu hade jag fått 2 flighter inställda så då kunde jag boka om ”fritt”.

  Edit. @raphaelmak Vad hade för bokningsklass på originalbokningen?

  Edit 2. Du skriver att du ”har en PE-biljett från sommar 2020”. Är den redan ombokad eller är det en voucher?
   
  Last edited: 5 Mars 2021

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×