Senaste nytt

Ombokning av SAS biljett inom Europa bokad genom en resebyrå

Dr. Miles

Expert
När SAS hade fortfarande Business class inom Europa, sålde de även icke-ombokningsbara biljetter, till skillnad från dagens prissättning.
Då köpte jag tre olika enkelbiljetter från London till Stockholm för min chef då vi inte visste om när hans besök skulle sluta den dagen. Det var fortfarande billigare att tre billiga enkelbiljetter än en flexibel biljett.

Idag kan man boka om i stort sett alla SAS betalda biljetter inom Europa (det finns få undantag). Då kan man boka den billigaste biljetten på mest sannolika avgången och betala ombokningsavgiften + prisskillnaden vid eventuell ombokning.

Det finns dock en hake. Om man har köpt biljetten från en resebyrå hänvisas detta (ombokning + betala mellanskillnaden) till den resebyrån man har köpt biljetten av och det inte går att boka om på plats hos SAS biljettkontor. (Så länge gateagenten inte gör detta som irregular ombokning utan betalning. Fin gest.)

Så vill man ha både lägre pris och flexibilitet när du flyger med SAS inom Europa, kan det vara bra att veta om detta. Några kronor (ibland några hundra kronor) som du sparar genom en resebyråbokning kanske gör att du inte kan åka hem med en tidigare flight.
 
Toppen