Obligatoriskt munskydd på SAS flygningar från 18 maj 2020

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av M.K, 13 Maj 2020.

 1. Sullon

  Sullon Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Om det ändå ska vara så här så kan väl SAS iaf sälja munskydd till passagerare som inte vill ta med egna? Hur kul är det att avbryta en resa för att man missat någon detalj i regeltillämpningarna.
   
 2. Flyer722

  Flyer722 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Troligtvis kommer apoteket på flygplatsen att sälja dessa, alternativt taxfree shoppen.
   
  fly4fun gillar detta.
 3. intuition

  intuition Medlem

  Ort:
  LUND
  Land:
  Sverige Sverige
 4. mha321

  mha321 Medlem

  Det är obligatoriskt, men inget händer om man inte har ett. Förutom när man inte får gå ombord. Kanske. Ibland. Beroende på, något, eventuellt.

  Egentillverkat är inte godkänt - men det framgår inte vad de faktiska kraven är. Förutom att det inte räcker med halsduk.

  Så typiskt för en sas policy. Ingen vet, varken personal eller passagerare, vad som gäller. Och man ser till att absolut inte göra samma som resten av flygmarknaden gör.

  Jag undrar hur man definierar egentillverkat. Om jag köper ett av grannen, är det egentillverkat? Det är ju inte jag som tillverkat det, men det är onekligen en person. Det kanske måste vara tillverkat i en maskin - men hur vet de det?

  Fram till augusti till att börja med. Det lär knappast vara utrett vad det betyder förrän det är dags att förlänga (eller ta bort, men jag gissar på förlängning)
   
  squeezen, tågnörd, fcx och 5 andra gillar detta.
 5. Olle K

  Olle K Medlem

  Ort:
  Jönköping
  Land:
  Sverige Sverige
  AirBaltic skrev i sitt nyhetsbrev jag fick idag: "Your health and well-being is airBaltic’s top priority. We are introducing several new initiatives to make your travel safe and healthy such as complete aircraft disinfection after each return flight, complimentary facial masks and sanitizing wipes to passengers and many other." De ger då alltså gratis ansiktsmask till resenärerna.
   
  Brandforce och Flyer722 gillar detta.
 6. igelkotten

  igelkotten Medlem

  Ort:
  London
  Helt ofattbart att det kan vara så otydligt. Det är ju som vanligt att bolaget kommunicerar utan att ha tänkt till ens en enda gång. Jag störde mig redan innan på hur inkompetent kommunikationsavdelning SAS hade innan Corona. Jag köper hellre biljett med ett bolag där jag vet vad som gäller, än med ett bolag där jag riskerar att bli nekad ombordstigning (!).
   
 7. HCas

  HCas Medlem

  Ort:
  London
  Land:
  United Kingdom United Kingdom
  Seriös fråga (som jag förstår kanske inte har något svar på de här stadiet): vad gäller om man har skägg och vanliga masker inte funkar? Är det också skäl för nekad ombordstigning?
   
 8. Lukas2

  Lukas2 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  En gissning från min sida är att, sätt på dig ett munskydd så det täcker näsa och mun (krav) ,så gott det går. Sen att det glipar lite här och var för man har skägg, det spelar inte så stor roll i sammanhanget, dvs. personalen kommer inte bry sig om det och du kan glatt kliva ombord. För jag tror inte gatepersonalen kommer kolla, ifall man råkar sätta det upp och ner, eller bak och fram eller in och ut, heller.
   
  HCas och Brandforce gillar detta.
 9. igelkotten

  igelkotten Medlem

  Ort:
  London
  Ett vanlig munskydd borde fungera även med skägg (dvs täcker näsa och mun) - vilket är vad SAS kräver. Inom vården där det krävs mer skydd har jag sett att folk behövt/ombetts raka sig helt enkelt men flygbolagen ställer ju inte några särskilt höga krav på skyddet i jämförelse med vården.
   
  HCas gillar detta.
 10. Johan L

  Johan L Medlem

  Av CE-märkta engångs- eller tygmasker kan jag bara rekommendera engångs. De är så mycket lättare att andas igenom. Vet av egen erfarenhet från Belgien där vi måste ha dem i vissa situationer. En annan fråga är effektiviteten men det måste vi lämna därhän just nu. Men SAS borde vara tydligare minst sagt
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×