Ett litet varningens ord för den pestoliknande sås (eller var det en variant på salsa verde?) som serveras i kuben till kyckling, potatis och linssallad. Den är vitlöksstark. Har man ett möte de närmaste 24 timmarna så ska man kanske inte, som jag gjorde, äta hela såsportionen. Har borstat tänderna tre gånger sedan gårdagens flygning men har fortfarande smaken av vitlök kvar i munnen. Hela anrättningen var förresten riktigt bra.
Har sett många varianter där man sprider ut alla delar i matkuben över bordet och sedan påpekat att allt tar så mycket plats. Här är därför ett litet tips om hur du får mer plats på bordet.
Dra bordsskivan mot dig. Utrymmet mellan bordskanten och stolen är då perfekt för att placera kuben i, lite på sniskan. Du kan se botten av kuben samtidigt som du frigör bordsyta. Ska du ta en tugga kanske det dock är bäst att ta matlådan i handen. Saker du inte ska använda, sked, plast etc, placerar du i locket som du sedan sätter i botten på matkuben. När du har ätit klart och vill fortsätta jobba så lägger du tillbaka allt i kuben, sätter på locket och placerar den under stolen i väntan på att skräpet samlas ihop.