Nyhet! Delbetala med Klarna på SAS.se

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Tommy Palomäki, 5 December 2013.

 1. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tjaa det är bevisligen någon från Aftonbladet som läser BC.se då det även fanns en artikel om Bimans DC10 ;)
   
  3 personer gillar detta.
 2. Kristofer

  Kristofer Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Med största sannolikhet för att SAS körde en pressrelease om detta.
   
  1 person likes this.
 3. Johan_G

  Johan_G Medlem

  Ort:
  NYO
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har aldrig använt Klarna men vad jag har förstått på andra som använder denna tjänst är det ett riktigt ockerföretag. Det intressanta i sammanhanget är att samtliga av dessa i min bekantskapskrets gärna klagar högljutt om hur dyrt och dåligt det är med Klarna men så fort dom minskat sin skuldbörda lite grann så klickas det genast på en ny köp-knapp och Klarnakontot återställs till sitt normaltillstånd.
   
  Sir Lemon, ante_77 och jth gillar detta.
 4. Ozz

  Ozz Medlem

  Ort:
  Skara
  Land:
  Sverige Sverige
  Mycket intressant att läsa om Klarna ur ett kund/allmänt perspektiv då jag själv är e-handlare sedan nästan 20 år tillbaka.

  Jag hade min internetshop online redan tidigt 1994 och i början erbjöd vi enbart postförskott som betalningsalternativ men allt eftersom åren gick så implementerade vi först kortbetalning och sedan fakturabetalning via egen fakturering. Året efter ringde Sebastian (en av grundarna) mig och ville att jag skulle flytta till Klarna (hette Kreditor på den tiden) och jag fick en riktigt bra deal som tidig kund till dem. Då jag inte heller gillar modellen med delbetalning så valde jag tidigt att vi själva skriver ut fakturorna med hela beloppet. Vi bifogar en fysisk pappersfaktura tillsammans med beställningen.

  Då mitt bolag inte lider någon ekonomisk brist så valde jag också tidigt att vänta med utbetalningen 3 veckor från Klarna mot att jag kunde ge mina kunder en längre kredit. Alltså ett eget val som jag gjort för att kunna erbjuda alla kunder 30 dagar på fakturan. Jag har däremot aldrig kört Klarnas kampanjer "Köp nu betala efter jul" o.s.v. eftersom jag anser att det är att trigga kunder som egentligen inte har råd att handla. Däremot har jag delbetalning som ett alternativ i kassan för dem som föredrar det, vi har ungefär 2% som väljer delbetalning och ca 30% som väljer faktura med Klarna.

  Klarna är idag dominerande i Sverige och deras största konkurrent på marknaden är Svea Webpay. Det pågår ständigt diskussioner på diverse e-handelsforum där jag hänger och helt klart är att Svea har bättre villkor för e-handlaren i allmänhet men att kunderna föredrar Klarna. Då skulle jag hellre ge Svea en känga som ibland erbjuder provision till e-handlare för varje delbetalningskund dom får. Men en sak är säker, erbjuder man inte fakturabetalning som e-handlare så kan man klappa ihop direkt.

  Vi har som exempel telefonnummer om fakturafrågor direkt till Klarna och våra kundtjänstärenden i ämnet Klarna är obefintliga, detta gör att vi kan fokusera på att sälja och slipper all hantering själva med faktureringen.

  Så där, nu har jag försvarat Klarna som jag tycker fått obefogat mycket skit i tråden. Klarna är ett stabilt företag som är bra att jobba med och det måste väl ändå ligga hos den enskilde individen om han/hon väljer delbetalning. Jag har gjort vad jag kan för att mina kunde inte skall välja delbetalning men om de trots allt gör det så är det väl inte Klarnas fel att kunden gått med på att betala deras höga avgifter/räntor...
   
  14 personer gillar detta.
 5. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Fast i ärlighetens namn Ozz, det låter som du använder Klarna på ett föredömligt sätt!
   
 6. Njae, nu e vi ute i en riktig grå zoon här:) finns inga som kan ta en riktigt riktig kreditupplysning i Sverige förutom bankerna. Svea, kan ta en som är lite bättre än Klarnas förenklade variant. Sorry för lite OT:)
   
 7. Ozz

  Ozz Medlem

  Ort:
  Skara
  Land:
  Sverige Sverige
  Nja, en sanning med modifikation, de flesta e-handlare som kör default med Klarnas fakturalayout så stämmer det.
  Jag har designat min egen faktura och har totalbeloppet förtryckt på PG-talongen, jag aktiverar mina fakturor hos Klarna via API och printar dem själv lokalt. Sen har jag som jag skrev ovan 30 dagar och inte 14 på mina fakturor.
   
  3 personer gillar detta.
 8. 3 personer gillar detta.
 9. etnoy

  etnoy Medlem

  "Boka nu, betala senare" på SAS hemsida

  Såg i morse att SAS skriver att man kan betala resan senare. Texten kommer upp om man klickar på erbjudandet för en miljon resor:

  1 000 000 billiga resor - SAS

  Det fanns dock absolut ingen information mer på hemsidan, och man blev inte klokare av att gå genom bokningsprocessen. Därför ringde jag upp kundtjänst och frågade. Telefonisten var lika ovetande som jag själv, men efter att han frågat en kollega fick jag reda på att det handlade om en kampanj från Klarna. Alltså ingen "riktig" betala senare-grej som är vanligt på hotell, utan man betalar i februari/mars oavsett avgångsdatum. Dessutom tillkommer en fakturaavgift, vilket gör hela grejen ganska meningslös.

  Hoppas denna information hjälper någon ;)
   
 10. FFS

  FFS Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×