Nyhet! Delbetala med Klarna på SAS.se

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Tommy Palomäki, 5 December 2013.

 1. Tommy Palomäki

  Tommy Palomäki Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tror att detta är ett bra trix att skaffa nya kunder som vill resa med SAS istället för andra alternativ. Delbetala din resa - SAS
   
 2. Tror detta kommer leda till dålig publicitet för SAS - trots att Klarna är den som hanterar betalningen.

  Möjlig Aftonbladet-rubrik: "Familjen Jansson lurade av SAS - får betala ockerräntor för sin semester"
   
  3 personer gillar detta.
 3. PYRZ

  PYRZ Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Håller med Palazzi

  Möjlig rubrik #2 : "SAS tjänar pengar på de redan utsatta - genom att erbjuda avbetalning"
   
  1 person likes this.
 4. jth

  jth Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag såg det här också i nyhetsbrevet men jag förmodar att det alternativet inte är ens på kartan för någon av oss som hänger här inne. Vi har nog bättre krediter än så hos American Express och Diners. Även om Klarnas betalningslösningar inte är något jag vill ta i med tång ens, så är jag lite imponerad över deras företagside och utförande, de har trots allt har visat en grym tillväst sedan starten.
   
 5. Jag tycker det är bra att kunna få faktura - ibland har jag valt det alternativet istället för kort. Avbetalning är väl inget för mig men jag vet inte om man ska klandra SAS för det?
   
  2 personer gillar detta.
 6. Tommy Palomäki

  Tommy Palomäki Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Här kommer hela pressrelease:

  SAS erbjuder sina kunder flera olika möjligheter att betala sin resa såsom bankkort, kreditkort och direktbetalning via sin internetbank. Som ett av de första flygbolagen i Europa ger nu SAS sina privatkunder möjligheten att betala hela resan med faktura eller dela upp betalningen på upp till 24 månader. SAS tillkännager idag att man startar ett samarbete med Klarna som innebär att SAS kunder kommer få fler möjligheter att betala sin flygresa.

  - Vi vill erbjuda våra kunder större valfrihet när det gäller att betala resan och vi tror att många kunder kommer att uppskatta möjligheten att betala med faktura eller delbetala sin resa, säger Christina Ericsson, VP Global Digital Sales på SAS.

  Med betalning via faktura kan man betala sin resa inom 14 dagar alternativt välja att dela upp betalningen på upp till 24 månader.

  - Denna lösning gör det möjligt för våra resenärer att köpa sin flygbiljett och betala via faktura månaden efter, alternativt dela upp betalningen under en kortare eller längre tid. Vi har valt Klarna som samarbetspartner eftersom de har ett erbjudande som passar SAS kunder och jag ser fram emot ett gott samarbete, säger Christina Ericsson.

  - Med vår hjälp blir det både enklare och mer flexibelt för SAS resenärer att köpa sina resor. Vi är mycket stolta över att samarbeta med SAS och över att vi tillsammans kan erbjuda dessa efterfrågade betalningsalternativ, säger Niklas Adalberth vice vd och medgrundare av Klarna.

  Till en början kommer det vara möjligt att betala sin resa via faktura och delbetalning i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Österrike, Tyskland och Nederländerna.

  Delbetala din resa - SAS

  För ytterligare information, kontakta:
  Henrik Edström
  Pressansvarig, SAS
   
 7. Storsteffe

  Storsteffe Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ja ska man ha en avbetalningstjänst så är Klarna den absolut sämsta, helt oseriösa. I ett försök att lära barnen värdet av pengar tillät jag en avbetalning med klarna, för att slippa hjärnblödning så kortar jag ner mitt inlägg till OCKRARE

  EDIT: Har inget i mot avbetalning, det kan väl vara bra för en del.
   
  Last edited: 5 December 2013
  1 person likes this.
 8. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Har ingen aning om just Klarnas villkor, men de verkar ju vara stora på att erbjuda dessa finanseringslösningar åt företag.

  Över lag så tycker jag inte det är något fel med avbetalningar heller - jag har hellre likviditeten själv om det inte kostar mig en massa ränta/avgifter.
   
 9. Jag är precis som jth imponerad av Klarnas företagsamhet, för det var från början en ratad affärsmodell. Ägaren sökte kapital hos svenska banker, men utan gehör... Han tog istället andra vägar fram, och är nu mycket framgångsrik med sitt företag.

  Det som oroar mig är SAS inblandning, i kombination med den höga effektiva räntan (inte onormalt hög för kreditbranschen ska sägas). Jag har sett Klarna nämnas i alldeles för många avsnitt av lyxfällan...... Det är givetvis de totalt omdömeslösa medverkarnas fel, men vi vet ju vilka som får skulden i tidningarna.

  Känns som om resebranschen i allmänhet ,och SAS + SJ i synnerhet, verkar vara känsliga för negativ publicitet.... SAS har väl inte heller så mycket förtroendekapital att fall tillbaka på längre.

  Vi får väl se hur väl detta faller ut, men jag anar att det inte blir helt lyckat.
   
  3 personer gillar detta.
 10. EkstromChris

  EkstromChris Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Att erbjuda Klarna börjar snarare bli ett måste för e-handlare i dag, då det blivit en de facto-standard i Sverige. Inte billigt eller speciellt förmånligt för handlarna (t.ex. håller de på pengarna i 3 veckor), men konsumenterna älskar det.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×