Senaste nytt

Nya snabbtågslinjen till Barcelona färdigställd

Upp till Montpellier ska det väl vara fint iaf :) Sedan är det väl ganska enformigt upp till Lyon (med bergen), och sedan rätt platt igen till Paris.

Det tråkiga med den nya satsningen är väl att TGV's lågpriståg Ouigo tar dig ända till just Montpellier för 10-15€, och då har du åkt 75-80% av sträckan till Barcelona. Som annonserats innan kommer säkert en förlängning på den satsningen, ändå till Barcelona, och då lär väl iaf lågprisflyget få tacka för sig.

Tycker personligen att 7h10min Milano-Paris känns i längsta laget med TGV, trots att sätena är bekväma. De borde introducera lie-flat på tåg! Fanns ju på spanska tågen som gick till Paris förut, men det var DYRT.

Härligt att ha en tågexpert här! ;)
 

Kricka

Medlem
99 euro verkar vara lägsta pris i första klass, ser dock inget om vad som ingår förutom Lounge access. Kan man tänka sig att man får frukost / lunch eller kostar det extra?

Jag provade Thalys mellan Bryssel och Paris för ett par år sedan och där ingick en hygglig middag
med en liten flaska vin därtill. Fullt i klass med en Business Class middag på flyget.
 

Palazzi

Medlem
3 turer/dag, Barcelona-Lyon kommer att köras av Spanska AV, istället för TGV... Betyder väl tre kupéklasser & ett helt annat servicekoncept. Har ingen erfarenhet av deras serviceerbjudande, men brukar dem inte vara ganska så dyra (?)

Kanske blir det någon form av code-share TGV/AV där man försöker att standardisera prissättningen, i möjligaste mån.
 
Toppen