Senaste nytt

Nya SAS Royal First Class - kom med idéer!

taxvalp

Medlem
Låt oss göra tankeexperimentet att det fanns en marknad för riktig first class på SAS långlinjer med F-lounger på huvudstadsflygplatserna och en förstaklass-terminal på exempelvis CPH. Hur skulle det då se ut om man utformade konceptet idag med det bästa från Skandinavien?

Vräkigt blingbling med guldfärg och dusch ombord känns inte skandinaviskt, ej heller en bar med 100+ whiskysorter.

Några idéer:

Lyxig cafédel i F-loungerna med allehanda kaffesorter och alltid nybakat fikabröd. Man ska få färska kanelbullar, kransekage eller semla när man vill året runt.

Skandinaviskt smörgåsbord i loungen. Sill och åtminstone 10 snapsar per land att välja från. Det bästa från de tre skandinaviska köken - tänk dansk panerad spätta i stället för wienerschnitzel. Allt med ekoprofil så klart.

Väldigt påkostad barnhörna med träleksaker och tecknade filmer on demand att bese. Självklart skötrum även på herrarnas.

En polardel med isbar (kläder finns att låna), renkött osv.

Inget spa men en rejäl bastudel med bokningsbara tider i Royal First-appen så att man kan basta med sitt sällskap.

Transport från lounge till gate med eldriven Volvo.

Kurerad spellista på Spotify som uppdateras varje kvartal med nu skandinavisk musik.

Ombord ungefär som SAS Business nu fast på steroider vad gäller utrymme, råvaror och utbud. Fisk och skaldjur efter säsong. Smørrebrödsbuffé som andra servering.

Vad gäller sängkläder och amenities saknas ju inte tänkbara leverantörer heller...

Fler förslag innan vi pitchar?
 
Last edited:
En tråd i min smak. Tänker ofta på detta själv och diskuterar med Lorden. Det mesta på din lista finns även på min. Bang & Olufsen högtalare och TV i loungen samt hörlurar från dem ombord. Volvo S90 Excellence med ljus inredning och valnötspaneler. (Eldriven som du redan nämt). Färg Magic Blue med liten diskret foliering på dörren i vitt: "SAS First Class". Stort utbud av champagne. Glas från Orrefors, skulpturer från Kosta Boda. Arbetshörnor/rum med imacs. Fyra stora säten ombord, en liten bar som även kan nyttjas av businessresenärer samt en dusch.
 
Toppen