Ny som EBG

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Joshua, 3 Juni 2012.

 1. Joshua

  Joshua Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Efter x antal år som EBS har jag nu gått och kvalificerat mig som EBG och det känns otroligt bra efter många gånger suktandes efter lounge besök osv som man fått försmak av av ett fåtal business resor då arbetet kräver billigast möjliga resa...

  Så nu till frågan, vad är det jag bör dra nytta av så fort som möjligt?
  Tänkte direkt ansöka om Diners och MC med koppling till EuroBonus då det är "gratis" årsavgift (har i dagsläget bara Amex kopplat till EuroBonus).

  Första resan som EBG sker nu i veckan mellan ARN-OSL med följande 2 veckors resande ARN-CPH . Dessa kommer framöver ske rätt frekvent men även ARN-FRA samt ARN-LHR som standard flygningar samt diverse inom Europa/Norden/inrikes och någon avstickare till Japan möjligtvis.

  Ett privat mål jag har är att kunna boka en riktigt fin resa antingen till USA/NY eller skysst stad i "Asien" till mig och damen inom kort tid antingen i Business eller First.

  Med detta sagt så är alla tips och tricks i min nya värld väldigt välkommna!
   
  1 person likes this.
 2. gusten

  gusten Medlem

  Ort:
  HEL/ARN
  Grattis till EBG. Aldrig fel föstås men utan att förta din glädje så tycker jag inte att det märks så mycket i det dagliga resandet. Scand loungen på ARN är oftast överbefolkad (bättre i OSL).Vi är många EBG nuförtiden känns det som och det märks på trängseln i loungerna på många flygplatser Jag brukar själv gå till höger i den vanliga businessloungen på ARN, som är betydligt lugnare och skönare särskilt på morgonen. Fasttrack är däremot skönt (även på LHR) .

  Hoppas du kan skrapa ihop rikligt med poäng för den där guldkantade resan. Ute i vida världen är det tryggt med *A Gold förstås - då är det bra att kunna ta med sig sitt sällskap in i trygga loungen och söka skydd från menigheten ute i hallarna.

  Happy travels!
   
 3. Kul!!.
  Jag har börjatt trott att EBG är en myt. Har c:a 50-60flygningar om året med SAS och ett 20-30tal med StarAlliance partners. just nu runt 200.000miles. Varje gång jag kommer nära EBG så plockas Baspoäng eller "kvalificerade flygningar" så missar alltid guld. Börjar misstänka att någon på SAS jäklas med mig och tycker jag har förmånga Guld, Platinum etcetc hos andra bolag :)
   
 4. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Hur kan du ha svårt att nå EBG om du har 50-60 flighter med SAS? Det är ju mer än vad som behövts i flera år...
   
 5. I know!!... har ringt SAS en gång och de skulle kolla va som knasar...men fick inget samtal tillbaka...
   
 6. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Kan väl möjligtvis vara att hans period ligger i lite fel fas?
   
 7. Eller bara inrikes i Norge?
   
 8. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jo, fast om du håller 50-60 fligher/år över två år, så är det inte möjligt att missa båda åren. Förutom om man flyger mycket inrikes i Norge då.

  Stefan får nog helt enkelt fundera på vilka EBG-gudar han retat upp och försöka göra bot och bättring så kanske de låter honom komma över EBG-tröskeln. ;)
   
 9. Joshua

  Joshua Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Med andra ord så är livet som EBG inte så speciellt då inte så mycket framkom...

  Jag som hade förhoppningar om mer eller mindre regelbundna uppgraderingar från Eco till C klass titt som tätt och diverse annat ... ;-)
   
 10. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Sorry, det händer inte. Jag har vunnit på Triss oftare än jag fått en uppgradering gratis. Visst kan det ske, men det är absolut inte något regelmässigt.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×