Senaste nytt

Ny linje Göteborg-Moskva. Yamal airlines

MarcusC

Medlem
Sist den flögs så har jag ett minne av att Estonian nämnde något om att kabinfaktorn varit under 20 procent.

City Airline flög fram tills nyligen GOT-TLL typ 4-5 dagar i veckan, flög 2ggr och ofta ca 20pax...OV har oxå flugit rutten. Kan tycka den borde funka med typ ERJ 145 3-4 ggr veckan...
 

twiggs

Medlem
City Airline flög fram tills nyligen agOT-TLL typ 4-5 dagar i veckan, flög 2ggr och ofta ca 20pax...OV har oxå flugit rutten. Kan tycka den borde funka med typ ERJ 145 3-4 ggr veckan...

Flyger man med ER4/CR2 så fordras det betydligt fler passagerare än 40 % kabinfaktor för att uppnå lönsamhet! Speciellt om rutten är kort och få passagerare väljer att sitta framför draperiet. Det finns trots allt förklaringar till att dessa små regional jets är ett utdöende släkte.

Det uttalandet om mindre än 20 procents kabinfaktor kommer från Estonian som flög rutten, att City Airlines/Skyways valde att lägga ner den visar ytterligare på att linjen inte fungerar på det sättet som du föreslår.
 

Palazzi

Medlem
Att Skyways överhuvudtaget börjar flyga på en rutt indikerar väl att det aldrig kommer bli lönsamt....:p De startar & lägger ner en ny udda routing i månaden (känns det som iaf).
 
För en som behöver åka billigare till Helsingfors eller Ryssland ifrån Göteborg ser OV vara ett bra alternativ. Men tyvärr har de inte flexibilitet som erbjuds av SK och SU.
 
Last edited:

MarcusC

Medlem
Yamal har faktisk kört igång denna linjen sedan någon vecka....

Ingen som planerar testa? Hade vart spännande med en trip report. Måste vara ett av mer exotiska bolag. Är dock måttligt sugen på att testa CRJ 200 till Moskva. Mer nyfiken på Aeroflot isåfall.
 

Snosken

Medlem
Av dom jag hört så ville man ju gärna ha en direktlinje från GOT till MOW, men när dom fått höra att flygbolaget heter Yamal så har alla tvekat och valt nåt annat...
 
Toppen