Senaste nytt

Ny flyglinje Oskarshamn-Malmö

Jacob

Medlem
Enligt tidningen Barometern är en ny flyglinje i startgroparna mellan Oskarshamn och Malmö. Det finns långt gångna planer på linjen och nu väntar man bara på resultatet på en marknadsundersökning som genomförs i regionen där man hoppas få bekräftat att det finns tillräcklig efterfrågan.

Om alla pusselbitar faller på plats kan linjen kanske komma igång redan till våren. Svenska Direktflyg har tidigare annonserat att man är intresserade av att flyga linjen.
 

Kristofer

Medlem
Oskarshamn ligger onekligen isolerat, så en linje söderut är ingen dum idé. Frågan är bara om inte CPH hade varit bättre, nära till Malmö och man kan använda linjen för matning också?
 

Gnopps

Medlem
Oskarshamn har en hel del näringsliv som nog kan ordna trafik men jag förstår inte heller fördelen med Malmö gentemot Köpenhamn. Finns det några närbeliggande flygplatser som har bra anslutning till Köpenhamn?

Kul för Sturup i alla fall som kämpar hårt.
 

Kristofer

Medlem
Finns det några närbeliggande flygplatser som har bra anslutning till Köpenhamn?

De flesta flygplatser i "närheten" har förlorat sina anslutningar till Köpenhamn; Jönköping, Växjö, Kalmar, Ronneby. Det är tåg som gäller nu. Något jag gnällt ordentligt om i andra trådar. :) Det närmsta Oskarshamn är väl Linköping i så fall, men det tar väl 2,5h att köra.
 
Toppen