Nu möjligt att välja sittplats i SAS GO vid bokning för 99-300kr

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Flume, 8 September 2014.

 1. sk-sthlm

  sk-sthlm Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tycker att detta är bra - jag har annars stört mig lite på att de som bokar i extremt god tid för ett lågt pris kan välja bra säten utan kostnad, medan de som bokar sent och betalar 3x så mycket bara har mittensäten att välja mellan.
   
  Tommy Palomäki gillar detta.
 2. nota bene

  nota bene Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är väl inte så mycket att säga något om. Vill man ha exit row eller liknande utan status får man betala en nominell summa.
   
  Tommy Palomäki gillar detta.
 3. falling

  falling Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Hur funkar det då med flygplansbyte? Kan man boka exitrow specifikt eller bokar man bara säte, t ex 10A?

  Det har ju hänt mig flera gånger att de bytt flygplanstyp från att jag checkar in 22h före och sedan kommer till flygplatsen dagen efter och upptäcker att 737-600 är utbytt mot 737-800 och nödutgångsplatsen förvandlas till vanligt säte...
   
 4. Trakzter

  Trakzter Ny medlem

  Verkar som jag är den enda som är mot avgiften. Mest för att jag tycker generellt att extra avgifter för basservice är ett ofog. Får mig att känna att bolaget utvecklas ryan-style. Sitta måste man , vill man betala mer kan man flyga business.Självklart skall status betyda något som typ att endast status kan boka vissa platser i förväg. Men avgifter - NEJ TACK.
   
  Juraj gillar detta.
 5. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Fast det är väl frivilligt att betala? Sitta kommer du att få göra ändå. Vill du inte betala, åker i Go och saknar status, kan du vänta till OLCI öppnar 22 timmar före avgång och då välja plats. Jag tycker att det är en bra avvägning mellan premiering av statuspassagerare och de som reser sällan men som ändå, av något skäl, vill boka en viss plats. När jag åker Go med kort varsel tycker jag t.ex. att det är skönt att kunna välja nödutgång och slippa sitta i mitten för att "alla" har fått välja plats.
   
  Alf, FlyingErik, agehall och 3 andra gillar detta.
 6. obs

  obs Medlem

  Ort:
  ARN/CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Både og. Jeg foretrækker også selv at det hele er inkluderet i prisen. Men man må jo konstatere at det åbenbart er det som folk vil have, eftersom at Norwegian og andre lavprisselskaber har haft held med en forretningsmodel som inkluderer en billig basispris for billetten og betaling for diverse ekstraydelser. Det er disse selskaber som SAS konkurrerer med, og så må de jo tilpasse sig markedet.

  SAS kan så til gengæld give denne fordel til deres statuspassagerer uden beregning, og på den måde vise at man sætter pris på deres loyalitet.
   
  Christian R gillar detta.
 7. nota bene

  nota bene Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Formellt bokar du ett säte och inte 'exit row', så det lär vara en olycklig situation vid planbyte. Har du tur kanske du kan klaga hos kundtjänst...
   
 8. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tycker SAS borde ta efter British Airways. Fri sätesbokning för statuspassagerare men alla andra får betala om de vill bestämma var de ska sitta i förväg. Även i business.
   
 9. niklaswik

  niklaswik Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har detta alltid gällt samtliga *A-guldmedlemmar? Blev lite överraskad nyss när jag bokade ARN-LHR och kunde välja sittplats gratis i Go trots att jag har A3G och inte EBG. Står trots allt uttryckligen på SAS hemsida att det är EBG/D/P som kan välja plats utan extra avgift.. Vlj/boka sittplats ombord - SAS

  Jag klagar inte. :)
   
 10. crown

  crown Medlem

  Intressant, gick precis in på en bokning där jag som A3G samt en EBB reser. Väl där inne så kunde jag välja platser gratis på båda flygningarna för oss båda (GOT-ARN-TXL). Så verkar onekligen som *A-guldmedlemmar numera kan välja platser gratis också :)

  Edit: Reser i SAS Go bara för att klargöra.
   
  Last edited: 5 Mars 2015
  Christian Sternudd gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×