Nu bryts tystnaden om TWA 800

Diskussion i 'Övrigt' startad av flygtoken, 19 Juni 2013.

 1. flygtoken

  flygtoken Medlem

 2. Eftersom jag undvikar Aftonbladet till varje pris lägger jag in en länk till CNN:

  Filmmaker asserts new evidence on crash of TWA Flight 800 - CNN.com

  Det blir intressant att se var detta drama slutar. En sak som talar för ett elektriskt fel är det faktum att en av piloterna säger "look at that crazy fuel flow indicator there on number 4" kort innan inspelningen avbryts.

  Om en missil träffat flygplanet finns det naturligtvis ett ingångshål i skrovet och med tanke på hur haveriet gick till är det i.s.f tänkbart att den orsakade explosionen i centertanken. Att just centertanken expanderade med våldsam kraft med följden att den främre vingbalken gav med sig och strukturen rämnade, nospartiet separerade och stjärtpartiet flög en kort stund i brant stigning innan det också bröts sönder.
   
  3 personer gillar detta.
 3. Andreas Eriksson

  Andreas Eriksson Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  +1

  Tack.
   
  3 personer gillar detta.
 4. jurgenb

  jurgenb Medlem

  Ort:
  STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Intressant att ett radareko kan återspegla eld överhuvudtaget..

  Vi har radardata som bekräftar att en assymetrisk explosion kommer från planet, något som enligt den officiella teorin inte hände, säger producenten Tom Stalcup till CNN.
   
 5. Jag är tveksam till dessa länkar från Aftonbladet (och andra "sensationssajter") här på BusinessClass.se.
   
  4 personer gillar detta.
 6. Sensationsjournalistik à la Aftonblandet skapar enbart elände för t.ex flyget. Jag kan inte se något positivt komma därifrån och saken blir ju inte bättre av "Så säkra är flygplanen! Vi har hela listan!" o.dyl där man sedan blint börjar räkna och kommer fram till att typ A med 10 CFIT är farligare än typ B med 1 CFIT o.dyl.

  Mitt tips är följande: när man hittar en sensation på Aftonblandet - gå ut på Google och kolla om det inte finns en mer trovärdig källa. Finns det en artikel från BBC, CNN, Flight International, New York Times etc (däremot inte The Sun o.dyl) är det bättre att länka dit.;)

  Personligen har jag som princip att aldrig klicka på en enda länk som går till Aftonbladet och liknande. Tyvärr ser jag inte ens humorn i eländet.
   
 7. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Antingen följer du inte dina principer, eller så är de sporadiskt applicerade... hur vet du annars vad Aftonbladet och liknande skriver om? ;)
   
  1 person likes this.
 8. Det finns ju dels något som heter löpsedlar, dessutom brukar länkar till Aftonbladet i samband med trådstart vara vanligt i många forum. Detta gör att man stöter på sensationsjournalistiken även om man aldrig klickar sig in i på någon av dessa tidningars hemsidor.

  Denna tråd är förövrigt ett exempel på fenomenet.

  Samma finns på t.ex Landgången, där finns det en tråd som heter "A-bladet testar kryssningsfartyg" och klickar man in sig i tråden får man snabbt veta vad den rara tidningen tyckte. Utan att behöva klicka på en enda länk till deras hemsida.
   
 9. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tror du att en average forummedlem är mindre benägen att tolka och förvränga innehållet i en artikel än journalisten som skrev den? Poängen är att du inte kan veta vad en artikel innehåller för fakta/faktafel innan du läst den själv.
   
 10. Jag kollar alltid alternativa källor om nyheten som rapporteras i forumet kommer från Aftonbladet och liknande. I detta fall hittade jag ju snabbt samma nyhet via CNN.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×