Senaste nytt

Nu är det dags att flyga till Asien igen

Jönsson

Medlem
När jag var i Kina sist, såg jag att kineserna har börjat att odla fugu (blåsfisk, giftigt) lokalt.

Visa bifogad bild 83480

Jag passade på att fråga den som sålde fugu om det finns någon lag/regel som gör att endast legitimerade fugukock som kan tillaga fugu.
Hans svar var nej. Vem som helst kan tillaga fugu.
Åh nej, oavsett hur billigt eller bra, tänker jag inte äta någon fugu i Kina...

Om ni vill söker spänning i livet, rekommenderar jag er "Chinese roulette" av fugu. ;)
Är det inte själva beredningen/rensningen som är den svåra och potentiellt farliga biten? Är fisken väl korrekt beredd så kan man tillaga utan risk. Förutsatt att en fackman tar ur levern och andra organ samt får bort blodet och skinnet, så är själva filén ofarlig. Fugu kan ju göras på olika arter av blåsfisk och utan att ha studera det närmare gissar jag att de olika arterna är olika giftiga. Men jag håller nog med dig. Är fisken fångad och beredd av kineser så är det en dum risk att ta.
 
Toppen