Norwegian vinner avtal med svenska staten

Diskussion i 'Övriga nordiska flygbolag' startad av Pixel, 20 Augusti 2013.

 1. Pixel

  Pixel Medlem

 2. Nystrom

  Nystrom Medlem

  Iofs inte förvånande om man ser till prisbilden. Mer förvånande om man ser till etik, skall man uppmuntra företag som undviker skatter, regler mm i syfte att få så låga kostnader som möjligt? Varför kontrakterar man inte Ryan Air för all utrikestrafik?
   
  2 personer gillar detta.
 3. Paby

  Paby Medlem

  Håller med - snacka om dubbelmoral! Med ena handen predikas hur hemskt det är att Norwegian inte betalar skatt i Sverige och med den andra matar man dom och drar full nytta av dom för låga priserna. Suck...
   
  Last edited: 20 Augusti 2013
  1 person likes this.
 4. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag antar att det är lagen om offentlig upphandling i botten. Personligen tycker jag det är heldumt att staten är storägare i ett bolag och sen köper sina tjänster från dess största(?) konkurrent.
   
  1 person likes this.
 5. Aurora

  Aurora Guest

  Hvordan gjør man det om man er ansatt et sted som benytter seg av et bolag man ikke flyr med? Sier man på jobbintervju "forresten flyr jeg ikke bolag ABC"?
   
 6. Fredrik Bodin

  Fredrik Bodin Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Bra! Våra skattepengar ska vi hålla hårt i. Och staten ska inte täcka förluster i verksamheter som inte har bärkraft (tycker jag)!
  (är detta en självmordstråd på BC? :cool:)
   
  2 personer gillar detta.
 7. j-n

  j-n Medlem

  Intressant. Försvaret flyger för skattepengar som går till ett norskt bolag istället för att gynna Sverige och svenska arbetstillfällen och dessutom få behålla en del av skattepngarna i Sverige. Trist.
   
 8. Paby

  Paby Medlem

  Ett annat sätt att se på det är att biljettkostnader till SAS genererar inkomstskatter, arbetsgivaravgifter och annat till statskassan. När man flyger Norwegian får inte staten dessa i samma utsträckning p.g.a. deras bolagsupplägg och sättet medarbetarna är anställda på.

  Så, ska svenska staten spendera sina pengar på ett bolag som gör allt för att slippa beskattning i Sverige eller ett som inte gör det?
   
 9. Det här är väl helt enkelt en upphandling från FMV som följer LoU och Norwegian var den leverantör som uppfyllde kravspecifikationen bäst? Jag minns inte vilka krav man kan ställa på sociala villkor, men "många" som flyger för Norwegian inom Sverige är nog anställda i Sverige och man betalar skatt och sociala avgifter på samma sätt som SAS då detta normalt är ett binärt krav i sådan upphandling.
   
 10. sk-sthlm

  sk-sthlm Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Men hörrni, så kan man väl inte resonera! Det leder ju till extrem ineffektivitet om staten bara skulle gynna sina egna bolag (bara köpa ström av Vattenfall, aldrig upphandla ekonomiska tjänster utan bara använda Nordea/SBAB, bara köpa städtjänster av Samhall etc etc). Det skulle ta bort en stor del av förändringstrycket hos dessa bolag.
   
  3 personer gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×