Norwegian long-haul med befintliga flygplan

Diskussion i 'Övriga nordiska flygbolag' startad av Jay, 5 Juni 2012.

 1. Jay

  Jay Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej
  Jag blev lite fundersam när jag tidigare såg idag avståndet mellan OSL-NYC: 3650 natuiska mil. Norwegian borde ju redan nu med sina 738WL flyga denna sträcka till någon av de alternativa flygplatserna i New York trakten som t.e.x ISP. Passagerar underlaget borde ju onekligen vara ganska stort med tanke på att inget Ameriskanskt bolag har etablerat en rutt till OSL och nu är ju bara SAS A333(A330-300) som flyger rutten. Men de väntar ju ändå på 787-8.
  Någon som vet varför Norwegian gjort som de gjort?
   
 2. Hej och välkommen till BC.se Jay. United eller f.d. Continental har flugit sedan 2005 eller 2006 OSL-EWR med en B757-200 ETOPS, samma som från ARN. Jag vet inte den teoretiska "max. range" för en B738WL är
   
  1 person likes this.
 3. SK1989

  SK1989 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Boeing VÄL tilltagna siffra är 3315 nm. Norwegian flyger idag ARN-DXB som är 2585 nm och då får de blocka av mittensäten på några rader för att kunna tanka tillräckligt med bränsle! Så räkna med cirka 2500 nm räckvidd med maximalt antal pax...
   
 4. Jay

  Jay Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Oj trodde rangen var ca 3700 nm:)
   
 5. Morgan

  Morgan Medlem

  OSL-KEF-JFK funkar utmärkt sätt till avståndet (liksom ARN-KEF-JFK). D.v.s. ett kort stopp med tankning på Island så är man framme sen! Eller finns andra begränsningar?

  Tänkte först att ARN-SNN-JFK skulle funka, så kunde man fixa immigration redan på SNN på Irland (som ju har "amerikansk gräns"), men tyvärr är SNN-JFK för långt.
   
 6. Andreas Eriksson

  Andreas Eriksson Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kommer aldrig sätta min fot någonsin på ett Norwegian plan, dom ska inte ha mina pengar!
  Betalar hellre det dubbla för att åka med Lufthansa, British Airways, SAS eller Finnair.

  Jag tycker deras marknadsföring är så bluff-aktig.
  Från 299.- ... mm... 1 avgång / år.

  Nej, usch.
   
  4 personer gillar detta.
 7. ulagun

  ulagun Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Visst går det att flyga B-737 över atlanten. För några år sedan blev jag ombokad NYC-FRA. Skulle flugit B-747 men blev ombokad till en 737.a all business. Tror den tog drygt 50-tal passagerare, de flesta verkade ha endast handbaggage.
  Jämfört med övriga long-distance plan på Newark såg den ynklig ut, men eftersom jag sitter här och skriver så kom vi uppenbarligen över till FRA. Dessutom oerhört snabbt.
   
 8. Jay

  Jay Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Kan inget annat än att hålla med. Norwegian marknadsför sig som om de vore ett full service bolag med låga priser. Verkligheten är ju som så att de håller FR service och kvalitet med SK liknande priser!
   
 9. Vi testade flyga PrivatAir över Atlanten i en liten Airbus A319CJ: http://www.businessclass.se/artiklar/163-lufthansa-privatair-businessjet-oever-atlanten.html

  Precis som ni sammanfattar ovan har inte en vanlig 737 räckvidd över Atlanten men om man specialkonfigurerar den med få säten och många extratankar så går det. Men det blir dyrt :)
   
 10. Tommy Palomäki

  Tommy Palomäki Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  DY har problem speciellt på DXB - OSL route på grund av motvind eller extra mycket vikt så att de landar till ARN för att tanka och sen kan de fortsätta till OSL.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×