Norwegian, ersättning vid försening - bråttom till New York.

Diskussion i 'Övriga nordiska flygbolag' startad av Tur-Ture, 2 September 2013.

 1. Tur-Ture

  Tur-Ture Medlem

  Idag (2/9) blir Dreamlinern minst 6h försenad till JFK (om den kommer iväg alls), står vid gaten o väntar på reservdelar.

  Ett par frågor:

  1. Kan man claima ersättning vid försening enl EU-xxxx när det gäller ett norskt bolag (eller kanske t.o.m. utflaggat dotterbolag)?
  2. I såna fall, brukar Norwegian betala ut eller hänsvisar dom till att dom inte kan råda över tekniska fel.

  Om det skulle ställas in så måste dottern komma iväg så hon är frammer vid skolan imorgon (3/9) kväll enl någon slags plan B, har hittat Air France till rimligt pris....

  3.....men Air France avgår 06,30 imorgon bitti - kan hon få ut det incheckade bagaget på något sätt.

  4. Alternativa tips på plan B mottages tacksamt, har 107.000 British Airways poäng som jag gärna spenderar samt 140.000 EuroBonus som jag helst behåller.

  Tack på förhand !
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Har ingen aning om hur Norwegian beter sig i dessa lägen, men EU261/2004 bör väl gälla, eller var är Norwegians longhaul-bolag baserat?

  Isåfallhar du rätt till ersättning och rerouting. Men var berädd på en fight.
   
 3. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har kollegor som flugit en del med Norwegian och de har faktiskt varit väldigt nöjda med hur de hanterar ombokningar vid förseningar osv. De har blivit placerade på SAS-flyg och annat vid försening och de har varit på billigaste Norwegian-biljett.
   
  3 personer gillar detta.
 4. Har hört att de brukar vara duktiga på att följa såväl KU's direktiv och EU261/2004 faktiskt. Tror inte detta blir ett problem vid inställd flight, men är såklart alltid tråkigt när det krånglar...
   
 5. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag vet inte riktigt var DU (det bolag som hanterar longhaul) är baserat, men jag skulle inte bli förvånad om det är skrivet i Thailand även om jag tror det är i Norge. Detta borde väl gå att ta reda på (vet dock inte hur).

  Dock är det en flygning FRÅN en EU-flygplats och då skall väl det inte spela någon roll. Norge räknas in i EU-direktivet är jag helt övertygad om.

  Värre är det om nu DU är utflaggat och man flyger från JFK eller BKK då resenärerna riskerar att bli helt strandsatta utan formell möjlighet till ersättning.
   
 6. Det är sedan nyligen skrivet på Irland.
   
 7. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Ah, jag tänkte att det var hemresa till EU. Är det utresa till US borde det vara lungt tycker jag.
   
 8. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  Hoppas att din dotter kommer iväg idag. Aldrig roligt med förseningar oavsett orsak. Utan att ha någon egen erfarenhet av strul med DU/DY så måste jag ändå säga att de ofta har visat sig ta ett imponerande ansvar för sina passagerare när saker inte går som det är tänkt. Så du kan nog lugnt räkna med att din dotter kommer iväg till NYC på ett eller annat sätt. Om inte ikväll/natt så imorgon bitti.
   
 9. Tur-Ture

  Tur-Ture Medlem

  Planet inställt, dom skickar hem paxen med taxi för avvaktan på besked via sms - låter som det blir en långdragen historia och missad skolstart. Var tydligen första flygningen med just denna Dreamliner, känns ju inte så himla bra.
   
 10. Tur-Ture

  Tur-Ture Medlem

  Den verkar inte så bra den här Dreamlinern, dom får ingen ordning på motorn och hyr in en A340-600 från HiFly istället. På SMS't ber Norwegian om ursäkt för att det inte finns bildskärmar i stolsryggen framför. Dottern är mer tacksam för 4 fungerande motorer.
  23 timmars försening verkar det bli, får se vad DY säger om EU261/2004 i det här fallet.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×