Norrköping - Helsingfors läggs ner 25e oktober

Diskussion i 'Finnair & Finnair Plus' startad av Jander, 2 Oktober 2015.

 1. Jander

  Jander Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Matarflyget som trafikerats av Flybe åt Finnair läggs ner 25/10 i år enligt dagens corren.se
   
 2. olo

  olo Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Och länk till artikeln i Norrköpings-tidning, som Corren hänisar till: Enda reguljära flyglinjen läggs ner - Norrköping - Norrköpings Tidningar
  Det innebär att NRK inte har några reguljära flygningar kvar. Jag förstår att linjen inte bar sig med tanke på den knepiga tidtabellen. Jag har många gånger sökt, men aldrig bokat. Tror att @Alf har varit av samma åsikt..?
   
 3. Alf

  Alf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag är inte förvånad. Detta har jag förutspått i kommentarer tidigare. Det är ganska självklart att med en tur om dagen och dessutom på olika tider olika dagar så är linjen inget alternativ när man reser i tjänsten. Jag har vid flera tillfällen försökt använda linjen för resor till Asien och USA men anslutningarna har aldrig passat. Har det passat på utresa har det inte passat på hemresan.

  Det är tråkigt att linjen försvinner eftersom det var den enda kvarvarande reguljärlinjen som finns kvar på Norrköpings flygplats. Nu är det bara charter kvar och det är inte mycket för att ha om man vill ha en levande flygplats.

  Det är tyvärr så att konkurrensen mellan Norrköping och Linköping fallit ut till Linköpings fördel. Linköping har tagit hem reguljärflyget både när det gäller KLM och SAS. Personligen tycker jag det är tråkigt eftersom Norrköping har en bättre bana utan restriktioner för storlek på flygplan.

  Sedan har det alltid varit en sandlådedebatt mellan de olika politikerna i kommunerna dör ingen velat samarbeta. Hade man gjort det är jag övertygad om att vi hade haft ett mycket bättre utbud av reguljärflyg i området.

  Nu är det bara att se på framtiden att Skavsta ökar i och med Ostlänken börjar byggas. Läggs dessutom Bromma ner kommer Skavsta att få ett enormt uppsving. Då blir det troligtvis ett bra inrikesflyg från Skavsta, vilket kommer att gagna vår region så man slipper åka till Arlanda.

  Vid den tidpunkten behöver vi varken Norrköping eller Linköping flygplatser.
   
 4. Tur att jag inte bokade då! Men bra för Linköping!
   
  kristofergustafsson gillar detta.
 5. nilsson

  nilsson Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  SAAB kommer gissningsvis även i fortsättningen vilja ha en flygplats att flyga JAS-plan ifrån, så LPI i sig lär ligga kvar och underhållas.
   
 6. Vi har två flygplatser i Linköping, en civil i Tannefors och en militär i Malmslätt.
   
  MegaFlyer gillar detta.
 7. nilsson

  nilsson Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Japp. Och JAS-planen använder det civila.

  Jag tycker om förslaget att flytta det civila flyget till Malmslätt. Två banor (även om en inte får användas p.g.a bullerzoner), möjlighet att bredda och förlänga, och beläget vid järnvägen. Ekonomiskt vore det vansinningt förstås.
   
 8. Alf

  Alf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har för mig vi har en egen tråd om Linköping. Kan vi inte fortsätta Linköpingsflygplatserna där?
   
  agehall, olo, EBGGOT och 1 annan gillar detta.
 9. Oj, det var mycket tråkigt. Särskilt att beslutet kom så snabbt. Jag har alltid haft den här på min lista över linjer jag vill prova på (men tiderna har aldrig passat...), och nu hinner jag inte längre för att de tre resterande veckorna är för uppbokade :(
   
 10. MegaFlyer

  MegaFlyer Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Lite galet att Linköping och Norrköping konkurrerar om passagerare. Borde satsas på en flygplats i regionen, lite som Köln/Bonn.

  Annars skulle något bolag kunna göra en liten mini-hub, typ som Ryan på Skavsta och på Hahn. Där man 'äger' flygplatsen...
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×