Nextjet startar eget handlingbolag på Arlanda

Diskussion i 'Övriga nordiska flygbolag' startad av Jacob, 18 Februari 2013.

 1. Jacob

  Jacob Medlem

  Flygbolagen Nextjet och Höga Kusten Flyg börjar få en allt mer dominerande ställning på Arlanda och har därför valt att starta upp ett eget handlingbolag för att ta hand om markservicen på Arlanda. Det nya bolaget kommer heta Sweports och kommer tillföra både en bättre passagerarservice och en kostnadseffektivitet genom att man för en del av personalstyrkan kan hålla en arbetsrotation med personal som växelvis jobbar på marken med biljettförsäljning, incheckning och boarding och växelvis i luften som kabinpersonal.

  Idag är det Nordic Aero som sköter Nextjet på marken. De har enligt Nextjet inte på något sätt skött sig dåligt, men då Nextjet idag är Arlandas tredje största flygbolag mätt i antal starter och landningar finns det fördelar med att göra jobbet självt.
   
 2. Det här tror jag faktiskt är framtiden för små flygbolag. Rotation av arbetsuppgifter mellan "luft och mark" borde vara givet. Arbetet är inte glamorösare än att arbeta på tåget, färjan, bussen 2013. Jag vet dock att Nextjet inte direkt har höjdarlöner för sin personal, så man kanske inte lockar nytt folk alltför lätt.... Vi får hoppas att det finns serviceminded, ung, personal som är sugna på detta ändå! :)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×