Senaste nytt

New York, New York - nya och intressanta restauranger?

Två år sedan senaste besöket i New York. Dags igen nu i augusti. Jag har tagit fram en shortlist på krogar jag vill äta på denna gång med ambitionen att hinna med sex krogar på tre dagar. Det ska förstås vara minnesvärda ställen.

Tar tacksamt emot kommentarer på listan nedan och/eller andra förslag (inga hamburgerhak hinns med denna gång dock):
Det är, som synes, ganska mycket asiatiskt och amerikanskt med något franskt inslag.
Mycket sen respons, men vi besökte Gramercy Tavern i marts 2016, mycket trevligt. Notan drog iväg lite, men mest för att vi inte ville/kunne begränsa oss på varken mat eller dryck.

Besökta på samma resa Fogo de Chao, en braziliansk steakhouse med coolt koncept och byggnad/ställe.
 

Agö

Medlem
Mycket sen respons, men vi besökte Gramercy Tavern i marts 2016, mycket trevligt. Notan drog iväg lite, men mest för att vi inte ville/kunne begränsa oss på varken mat eller dryck.
Håller med. Gramercy var toppen. Riktigt, riktigt vällagad och god mat. Hade gott kunnat tänka mig en helkväll där.
 
Mycket sen respons, men vi besökte Gramercy Tavern i marts 2016, mycket trevligt. Notan drog iväg lite, men mest för att vi inte ville/kunne begränsa oss på varken mat eller dryck.

Besökta på samma resa Fogo de Chao, en braziliansk steakhouse med coolt koncept och byggnad/ställe.

Och The Standard Grill i Chelsea (High Line) till lunch, avslutat i Biergarten bredvid med live musik på en solig lördag.
 
Håller med. Gramercy var toppen. Riktigt, riktigt vällagad och god mat. Hade gott kunnat tänka mig en helkväll där.

Jo, och mycket personaltätt som du skrev. Rolig historia - vi föllde en vin-rekommendation på det vita vinet till en "kockens val" menu den kvällen. Efter den första rätten kom servitören tillbaks och rekommenderade att vi bytte vin, at no additional cost, till nästa rätt. Och han försäkrade att den nya vinen hade et mycket högre värde än den första. Så vi sa ja och fick en ny full flaska av det nya vinet medan han tok ut den halv-fulla andra flaskan.

First time for everything. Han förklarade efteråt att han ångrade sin rekommendation när han förstod at vi skulle ha den till 2 rätter. Vi fick 10 rätter, så en ny flaska till varje rätt var inte våran plan nej...
 

Agö

Medlem
Vi spontanbokade Masa (***) igår. Masa själv var på plats och övervakade allt. Bord i matsalen, otroligt enkel och harmonisk setting. En hel massa regler rabblades upp vid ankomst (fotoförbud, mobilförbud, m.m.). Maten var fantastisk, en dryg handfull förrätter/aptitretare (däribland sjöborre, kungskrabba, caviar) följt av galet god sushi i tio serveringar (två bitar per servering), uteslutande importerad japansk fisk/skaldjur.

600 USD per person för detta. Ett helt orimligt pris kom vi fram till och prestationen stod inte i någon rimlig proportion till priset. Masa tillhör de restauranger som också avskaffat dricks så där kommer man ned något åtminstone (om man skulle räkna på 25 % förstås).

Masa
 

Agö

Medlem
Två bord idag. Lunch på mediokra Bar Boulod (Bar Boulud | Daniel Boulud | New York City | Boston | London med förrätt (salad nicoise) stor som en huvudrätt och en blaskig färöisk lax simmandes i pistaschbuljong. Inte gott.

Däremot en mkt fin upplevelse på Indian Accent. Moderskeppet i Delhi fick en förnäm plats 87 i San Pellegrino (World's 50 Best) och restaurangen i NYC (bredvid Le Parker Meredien) var verkligen fenomenalt bra. Vi körde en avsmakningsmeny på 1h20 min med klockrena vinval (spände från Madeira, klassisk bourgogne, söt riesling, till Tokaj). Rekommenderas för den som vill besöka en resto som kommer tilldelas en stjärna i nästa upplaga av Guide Michelin. Lite bilder på det.

385a169987f25ac075306d32a6c88fc1.jpg


305e9223e1e419604c3f62341b534b54.jpg


6ac5f96bba08d3e28e6565b8cb729e8f.jpg


2e4c39ffbff4993d8d135ae96785ff76.jpg


49ed85952989fdd38ef429f9f9e79bb8.jpg


229f91d71d9b1506459861681031b457.jpg


3f6616f6f64477938f7650c78eaea697.jpg


5c40173c68d5970ce4acdefb17fe909f.jpg


3f86f650c4b43e5ea64ce9d06d188388.jpg


eb283766597f68f46c307e1cf4019e91.jpg


19dd6d95fc88c1d01bb0b8133ae9fb09.jpg


783427dd8a15c3625f565640948db086.jpg
 

MarcoPolo

Ny medlem
Man reiser ikke til New York for å spise fransk mat, da reiser man til Paris, Lyon eller kanskje Moustiers Saintes-Marie.. I NYC spiser man NY food, f..eks hos Sylvie's, Malcom X Boulevard, Harlem, f.eks Meat Laof..... "One of 10 restaurants that changed America", New York Times 22 September 2016 for den som leser lokalpessen og ikke følger en eller annen tilfeldig turist guide
 

JacobGBG

Medlem
Man reiser ikke til New York for å spise fransk mat, da reiser man til Paris, Lyon eller kanskje Moustiers Saintes-Marie.. I NYC spiser man NY food, f..eks hos Sylvie's, Malcom X Boulevard, Harlem, f.eks Meat Laof..... "One of 10 restaurants that changed America", New York Times 22 September 2016 for den som leser lokalpessen og ikke følger en eller annen tilfeldig turist guide

Njaa... Flera framstående franska kockar har ju sina flagskepp i NYC t.ex. Jean-Georges Vongerichten, Daniel Bouloud, Eric Ripert, Dominique Ansel m.m. så det där tycker jag inte alls stämmer
 
Toppen