Under munter läsning av de senaste inläggen hittade jag i min jackficka följande text på plastlappen som följde med kuben i lördags. Hornen växte någon centimeter och jag gav mig genast i kast med att överföra detta till mobilen under resten av resan. All reklam för lokala företag är borttaget:
"Thyme roasted mushrooms with a lentil and beet flavored wheat salad tossed with tarragon och black beans from a domestic farm. Beetroot and yellow pea, hummus and sliced golden beets. Served with parsley vinaigrette and vinegar roasted buckwheat. Enjoy!"
Översatt till svenska blir detta på följande sätt för den som är sugen på att återskapa och smaka anrättningen som SAS bjuder oss på i en vecka till:
Gå, cykla, ta elbilen eller åk tåg till din närmaste favoritbutik för att inhandla närproducerade och kvalitetsmärkta ingredienser. Ta den undre delen av en itusågad, noga urtvättad, 1-liters mjölkförpackning. Glöm inte att samtidigt såga av plastbesticken som du kastat i innan du sågar för att få rätt längd. Kapa sedan besticken ytterligare en centimeter. Hacka en mindre mängd frästa svampar med en större mängd av de finhackade salladsbladen. Hacka med ett par blad dragon för sakens skull. Smaksätt med kokta linser tills den pikanta lins-smaken tydligt framträder. Lägg tre tunna skivor vikt gulbeta i formatet 12 cm runda som armering i "kuben" och fyll upp mellanrummet med salladshacket. Strö på några kokta svarta bönor och ett par ärtor. För att hjälpa gommen att få ner måltiden toppar du med en klick rödbetsfärgad humus i ena övre hörnet samt tömmer ett par plastförpackningar med 4-6 droppar vinägrett och vete-strössel. Sedan är det bara att fråga vad som finns i rödvinet, tacka ja til den varma goa SAS-bullen med smör och börja gröpa ur förpackningen med hjälp av de tidigare framtagna plastbesticken. Bon apetit!