Nattflyg med SAS Business - Tips?

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Big Birger, 9 Januari 2019.

 1. Big Birger

  Big Birger Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har haft det stora nöjet att flyga i SAS Business till USA några gånger, men har aldrig åkt åt andra hållet i just Business. Nu har jag två flighter inbokade, en #904 från New York till Stockholm (17:55-07:35) och en längre fram i vår #902 från New York till Köpenhamn (23:30-13:10). Äntligen!

  Inser dock att jag inte har koll på hur det går till på nattflygen, och svårt att hitta beskrivningar av detta.

  Hur fungerar det att bädda med sängkläder? Brukar de flesta göra detta? Byter de flesta om till något bekvämare att sova i?

  På det riktigt sena flyget till Köpenhamn har jag förstått att de serverar en komplett 3-rätters "mitt i natten". Brukar alla äta då, eller är det några som släcker och sover? Serveras det frukost eller lunch innan landning som ju är mitt på dagen i Köpenhamn?

  Vore toppen om någon som har erfarenhet av detta kan skriva några rader om hur det brukar gå till. Tar tacksamt emot om det finns några kluriga tips. :)
   
  Nemo gillar detta.
 2. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Personalen fixar sängkläderna åt dig (det är bara ett överdragslakan).

  Man får ingen extra kudde, utan det är bara den lilla som man normalt har bakom ryggen som man har som huvudkudde. Jag brukar alltid ha med mig en egen kudde för att komplettera med.

  Många byter om till något bekvämare att sova i, men absolut inte alla. SAS brukar gilla att ha väldigt varmt i businesskabinen, så en tunn pyjamas är bästa valet.

  Man får välja om man vill bli väckt för frukost eller ej. Om man har anslutningsflyg eller bara reser med handbagage så brukar jag hellre äta frukost i loungen för att maximera sömnen.
   
  Big Birger gillar detta.
 3. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag brukar äta i loungen (Polaris då, inte SAS) och sedan sova direkt när bältesskylten släcks. Ögonbindel är bra eftersom det är tänt i kabinen vid serveringen. "Madrassfilten" lägger jag ut men ingen pyjamas el dyl, det är så kort flygning
   
  Big Birger gillar detta.
 4. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Fördelen med detta flyg är att det går så sent att det är naturlig sängtid. Nackdelen är att SAS inte agerar som vore det naturlig sängtid utan serverar mat fram till kl. 2 på natten, därefter är det bara ett par timmar innan det är dags för frukost. En annan fördel är att det går alldeles utmärkt att äta middag på Manhattan eftersom det är ytterst få flyg vid den tiden på kvällen från Newark och det inte är någon trafik att tala om ut. Trots det min absoluta favoritavgång på SAS långlinjer.
   
  Brandforce, Big Birger och Patrik gillar detta.
 5. Big Birger

  Big Birger Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för svar och tips! Egen kudde låter klokt.
   
 6. Big Birger

  Big Birger Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Just det! Hade missat Polaris-loungen om du inte tipsat om den. Tack!
   
  Canadien gillar detta.
 7. aldrighemma

  aldrighemma Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Är det verkligen så vanligt på SAS? Jag har hittills aldrig sett någon byta om till pyjamas på en SAS flight, är också väldigt ovanligt i business på andra bolag enligt min erfarenhet. Inte för att det är något fel med pyjamas förstås, man gör som man vill !
   
  Lounge Expert och Big Birger gillar detta.
 8. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ett tips är annars att be om en extra kudde, eller ännu bättre om en extra bäddmadrass och rulla ihop den till en stor och skön kudde. Jag har hittills aldrig blivit nekad en extra och det funkar riktigt bra! Ett annat alternativ för skönare sömn är också att be om dubbla bäddmadrasser, det jämnar ut en hel del av stolens ojämnheter och gör det allmänt trevligare!
   
  Janne V och Big Birger gillar detta.
 9. Vixit

  Vixit Medlem

  Ort:
  BRU
  Jag flyger aldrig långt med SAS, men som generell observation skulle jag säga att på de bolag där man inte tilldelas en pyjamas (aka Sleeper Suit :D) ombord, så byter 99% av resenärerna inte om till något annat som de tagit med själva. Om pyjamas ges i Business, skulle jag säga att 50% byter om. Pratar vi First så hoppar det upp till 95%.

  Tror att detta främst beror på två saker: dels att många helt enkelt inte tänkt tanken att byta om och därför inte har något annat i handbaggaget; dels att man tror sig vara i minoritet och inte riktigt törs. Har man aldrig provat kanske man är rädd för att se löjlig ut, eller man inser inte hur mycket bekvämare det faktiskt är.

  Jag har med tiden norpat åt mig ett antal svarta Swiss-pjs från F som jag ogenerat byter om till i Business. Visst kan man bli lite uttittad när man kommer tillbaka i kabinen efter att ha gjort en Stålmannen-förvandling på toaletten, men nu har jag nått en ålder då jag inte bryr mig längre! :)
   
  Janne V, obs, aruba1 och 18 andra gillar detta.
 10. Sir Karlsson

  Sir Karlsson Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag föredrar att byta om även om man åker ekonomi, Lufthansa First pyamasbyxor + t-shirt och ett par SAS Businesstofflor är min outfit.
  Givetvis även bindel och öronproppar.
   
  Sir Lemon, Big Birger och LarsCph gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×