Nar ska jag jag gora familjemedlemmar BAEC medlemmar?

Diskussion i 'British Airways, Executive Club' startad av trekker, 21 December 2014.

 1. trekker

  trekker Medlem

  Hej panelen, har en kort fraga har.

  Min fru och barn ar annu inte medlemmar i programmet. Jag kommer med storsta sannolikhet boka dublin dealen i dagarna for resa i sommar. Mitt eget BAEC-ar startar i Maj, hur far jag enklast fa samma BAEC-ar for dom? Ar det till att boka biljetterna utan att anmala dom till BAEC och anmala dom i Maj och lagga till resan i efterhand (vilket jag utgar fran att det fungerar)? Annars, nagon bra ide?
   
 2. doc

  doc Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, det enklaste är att boka resan, skapa deras BAEC-konton i maj och lägga in dem i bokningen i efterhand. När blir resan av?
   
 3. trekker

  trekker Medlem

  Ja det later bast - de blir dessutom silver direkt pa resan vilket ar kanon. Det blir ca 3 veckor fran slutet pa juli och in i augusti.
   
 4. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det här med medlemsår på familjemedlemmer är egentligen en rätt överdriven fråga - det viktigaste är att de är med när de reser. Om de inte reser mycket så spelar det ingen roll på lång sikt hur deras medlemsår löper och reser de mycket så spelar det inte heller någon roll eftersom de ändå kommer att behålla status.

  Jag har hitintills inte lyckats hitta en enda person som kunnat argumentera sakligt för varför man ska ha ett visst medlemsår. Det finns dock en utbredd känsla av att det går att maximera, men jag skulle nog säga att det är mer pill med det än vad det är värt.
   
 5. trekker

  trekker Medlem

  Jag forstar ditt resonemang, men jag tanker mer pa att om jag skulle resa mindre i jobbet (eller mindre British Airways) och mer privat (med familjen) sa blir det ju lattare om vi alla har samma ar.
   
 6. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Nej, det är precis lika fel tänkt som att tro att det är bättre att ha olika år i de flesta fall. Om du reser så pass att du kommer upp i status privat, så spelar det ingen roll i slutändan ändå. :)
   
 7. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Här kanske du har en:D I mitt fall ser jag en fördel att mitt BAEC bryter runt halvårskiftet, eftersom jag även håller på med M&M. Men jag skulle nog vilja säga att detta kan vara ett av de få case där det spelar roll, dvs man vill ha status både hos M&M och BAEC och M&M tvårsregel gör att man kan saxa. Min strategi blir att återkvala på BAEC-silver under andra halvåret och sedan kan man gå all in på M&M året därpå och under första halvåret därpå återkvalar man på BAEC-silver igen. Jo jag vet, det är ett case med massor av olika grundförutsättningar:D
   
 8. trekker

  trekker Medlem

  Ju mer jag tanker pa det ju mer inser jag ju att sjalvklart har du ratt. Men jag kor nog pa samma som mig anda da det ar onodigt att dom startar i december med forsta flighten i sommar.
   
 9. Homer

  Homer Medlem

  Fixa GGL "for life" så kan du ge bort status när det behövs och behöver inte fundera mer.
   
  Last edited: 21 December 2014
  NotRyan och agehall gillar detta.
 10. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jo, när man mixar med andra program som baseras på kalenderår, så är det ofta bra att ha lite brutet år så att man kan fokusera på ett program i taget och ha lite marginal ifall något skiter sig, men nu pratar vi flera personer och enbart BAEC. Då skulle jag säga att det är skit sak samma, så det är helt bortkastat att ens försöka optimera.
   
  henrik l gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×