Någon som testat Snälltåget?

Diskussion i 'Andra transportmedel' startad av Jacob, 24 Juni 2015.

 1. In_Sweden

  In_Sweden Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Inte provat själv, men där emot hämtat familj och släkt vid tåget som åkt med dem. Som jag förstått det så verkar det vara ett okej val, om tidtabell och pris stämmer, men det finns inget som riktigt motiverar att välja just dem.
   
 2. HCas

  HCas Medlem

  Ort:
  London
  Land:
  United Kingdom United Kingdom
  Kom på en sak till - på Snälltåget ingår reserverad sittplats i priset, vilket det inte gör på motsvarande SJ-tåg (InterCity, d.v.s. lokdragna tåg). Marginell summa, men jagar man det lägsta priset är det skönt att vara garanterad plats utan att behöva besluta sig för att betala extra :)
   
 3. Silferlood

  Silferlood Medlem

  Ort:
  Söderslätt
  Land:
  Sverige Sverige
  Kändes sunkigt, såpass mycket att dottern ville sitta i mitt knä hela vägen.
   
 4. HCas

  HCas Medlem

  Ort:
  London
  Land:
  United Kingdom United Kingdom
  Bumpar en gammal tråd för att höra om någon har testat första klass på Snälltåget? Verkar bara kosta 150:- extra (vet dock inte om detta kan höjas närmare avgång), men det är lite oklart från hemsidan vad man faktiskt får för det, förutom fika och billigare mat på Krogen. Är det bättre komfort? Lugnare? Slipper man liggvagnskupén?
   
 5. ping @FlygandeNicke :)
   
 6. Kalle_Flygare

  Kalle_Flygare Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har åkt sträckan Stockholm-Alvesta ett par ggr med snälltåget (eller snåltåget som det stått på telefonbiljetten). Har visserligen endast rest i 2a klass, vilket har varit riktigt sunkigt. Smutsiga och utslitna säten. När jag passerat första klass kupéerna på tåget har jag endast noterat något mer komfortabla säten (fortfarande utslitna) och möjligtvis något lugnare (färre resenärer).
   
  Agö gillar detta.
 7. Sir Lemon

  Sir Lemon Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Åkte med Snälltåget till Malmö dagen före nyår. Kunde kvällen innan boka ett bord på krogen med garanterad plats i minst 1 h. Inga problem att få sitta där hela resan (drygt 2 h). Otroligt trevligt, bra personal, god mat och en varierad meny både mat- och dryckesmässigt. Inledde med en god GT med gott om is. Det enda jag saknade var förrätter och vita dukar. Prisvärt. Trots att vi njöt ganska intensivt stannade totalpriset under konkurrentens lägsta pris i andra klass utan någonsomhelst servering. Både jag och kärestan var lyriska. De senaste åren har också många vagnar nyrenoverats och ger fräscht intryck, även om det inte gäller alla.
   

  Bifogade filer:

  micsjo, airbus380.se, GOTATH och 16 andra gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×