Senaste nytt

Någon som testat att förbeställa mat på Thai Airways?

En tumregel som jag har vid restaurangbesök är att alltid välja det som jag vet att jag kan inte laga själv eller lyckas inte få det rätt.
Mitt tips är Beef Rossini förutsatt att det är en stor hel bit av kött. Som jag har sagt förut nötkött brukar bara må bra av att hållas varm under längre tider. Ditt val av lamb är inte illa heller men om skinkan kommer ha kvar sitt rökt smak under pepparsåsen vet jag inte. Vem vet jag kanske har fel ;)

Om jag minns rätt så älskar AHO thé istället för Bacchus drycker så just med kött borde finnas någon bra blandning. Annars en bra Gun Powder är lika bra som digestif efter en kötträtt. ;)

Frågan känndes lite deja vu och visst hittade jag vart såg den förut: Pre order F menu exiting BKK and CDG | milepoint
 
Last edited:

Jacob

Medlem
Föredrar Singapore Airlines "book the cook". Jag har en liten bok hemma som beskriver alla rätter som går att förbeställa i första klass med snygga foton.

Thais preorder fungerar väl dessutom bara från Bangkok om jag minns rätt.
 

JacobGBG

Medlem
På min kommande Thai F ToR i April så valde jag hummer ex-FRA och scalopp ex-BKK. Båda är sådana som jag aldrig skulle göra själv. Jag är med på Stewigriffins resonemang om Beef Rossini men som jag lärt mig av erfarenhet och diverse matprogram så vill man inte ha en stor bit kött i luften då den riskerar att bli väldigt torr.

Thais preorder fungerar väl dessutom bara från Bangkok om jag minns rätt.

Som nämnt ovan så har jag gjort beställning och fått mina rätter bekräftade både ex-FRa och ex-BKK, detta via Thais egen hemsida.
 

Magino

Medlem
vet att ex-SYD går det inte att boka online, däremot om man skickar ett mail till dem så kan man beställa på det sättet. Kan ju vara samma sak ex-PEK
 

lnixon

Medlem
Min strategi när det gäller flygmat är att i möjligaste mån välja nånting annorlunda som jag inte känner till så bra. Typ "Chilean Sea Bass X.O. Sauce". Då kan jag vidga mina gastronomiska horisonter lite, med mindre risk för att bli besviken på maten.
 

Jacob

Medlem
Fick precis detta mail:

Dear Sir/madame

Please be introduced to THAI pre-order menu provided for THAI Royal First Class passengers at Pre-order Inflight Meal Page and advised to place your order on-line or call local THAI offices or THAI Contact Center in Bangkok at tel.02-356-1111

We are looking forward to welcoming you on board our Royal Orchid Service.

Best regards

Thai Contact Center


Loggar in med bokningen och får upp en himla massa alternativ när jag klickar på matknappen. Något som testat att förboka mat på Thai? Något särskilt att rekommendera/inte rekommendera?

Chef Recommendation Menu
Oven Roasted Rack Of Lamb (Lamb Rack)
Pan-fried Lamb Cutlets (Lamb Cutlets)
Blanquette Of Nz Lamb (Blanquette Lamb)
Grilled Nz Beef Tenderloin (Grilled Beef)
Pan-fried Nz Beef Tenderloin (Panfired Beef)
Braised Beef Cheeks (Beef Cheeks)
Slow Cooked Stuffed Capon Breast (Stuffed Capon)
Grilled Capon Breast (Grilled Capon)
Slow Oven Cooked Capon Breast (Oven Capon)
Steamed Black Cod (Herb Cod)
Grilled Norwegian Salmon (Salmon)
Black Cod Anchoide (Anchoide Cod)
Standard Menu
Lobster Thermidor (Lobster)
Grilled Fillet Of Beef Rossini (Beef Rossini)
Salmon Taragon Sauce (Salmon Taragon)
Lamb Satimbocca (Lamb)
Scallop Provencale (Scallop)
Glass Noodles Pad Thai (Pad Thai)
Stir-fried Prawn With Garlic Chili Basil (Prawn Basil)
Stir-fried Chicken With Garlic Chili Basil (Chicken Basil)
Stir-fried Beef With Garlic Chili Basil (Beef Basil)
Stir-fried Pork With Garlic Chili Basil (Pork Basil)
Beef Green Curry With Rice (Beef Green Curry)
Chicken Green Curry With Rice (Chicken Green Curry)
Pork Green Curry With Rice (Pork Green Curry)
Fish Chu chee
Prawn Chu chee
Prawn Pa Nang Curry With Rice (Prawn Pa Nang)
Beef Pa Nang Curry With Rice (Beef Pa Nang)
Pork Pa Nang Curry With Rice (Pork Pa Nang)
Chicken Pa Nang Curry With Rice (Chicken Pa Nang)
Chicken Massaman Curry With Rice (Chicken Mussaman)
Beef Massaman Curry With Rice (Beef Mussaman)
Pork Massaman Curry With Rice (Pork Mussaman)
Assorted Sushi (Sushi)
Chilean Sea Bass X.O. Sauce (Sea Bass)
Chinese Roast Duck (Roast Duck)
Beef In Black Pepper Sauce (Beef Black Pepper)
Rice With Chicken Flacour (Kao Man Kai)
Tom Yum Kung
Fish Maw With Crabmeat (Fish Maw Soup)
Noodle Soup With Fish Balls
Noodle Soup With Shrimp Balls
Wonton Soup With Prawn (Wonton Soup)
Fish Boiled Rice
Prawn Boiled Rice
Minced Pork Boiled Rice (Pork Boiled Rice)
Minced Chicken Boiled Rice (Chicken Boiled Rice)
Rice Porridge With Minced Pork (Rice Porridge Pork)
Mushrooms With Zucchini And Semolina Gnocchi (Zucchini With Mushrooms)
Black Cod With Ginger And Spring Onion (Black Cod)
 
Toppen